ȘTIRI

Laborator ultra-modern de tratare a bolilor infecțioase, construit la Institutul „Matei Balș”

Angajaţii noului centru vor avea duşuri de deconatminare, iar aerul respirat de pacienţi va fi capturat în rezervă. La sfârşitul anului 2015, în curtea Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti va funcţiona cel mai sigur laborator de cercetare microbiologică şi tehnică din Europa Centrală şi de Sud-Est, care va costa 40 de milioane de lei, bani proveniţi integral din fonduri europene, informează Adevărul.ro.

Lucrările pentru realizarea laboratorului de ultimă generaţie vor începe în această toamnă, iar noua construcţie va fi, de fapt, o extindere a unei clădiri din incinta Institutului.

Dotările şi tehnologia ultramoderne vor face din noul laborator un centru unic în această zonă a Europei. „Centrul va avea un sistem de biosiguranţă 3, respectiv 4. Acest lucru se explică prin faptul că cele două sisteme de biosiguranţă lucrează cu presiune pozitivă şi negativă. Altfel spus, pe coridorul centrului va există o presiune mai mare, care face în aşa fel ca atunci când se deschide uşa unui laborator, aerul de pe coridor să pătrundă în laborator şi să nu permită celui din interiorul laboratorului, potenţial contaminat, să iasă pe hol“, a explicat medicul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button