La West Side Flower Fest încep amenajările. Târgul Florilor din Parcul Drumul Taberei va avea 13 grădini tematice, unicat

05 iun. 2023
7953 afișări
La West Side Flower Fest încep amenajările. Târgul Florilor din Parcul Drumul Taberei va avea 13 grădini tematice, unicat
La West Side Flower Fest încep amenajările. Târgul Florilor din Parcul Drumul Taberei va avea 13 grădini tematice, unicat. FOTO: PS6

A început numărătoarea inversă pentru West Side Flower Fest din București. Pe o suprafată de 550 mp, în Parcul Drumul Taberei vor fi amenajate 13 grădini tematice, unicat.

West Side Flower Fest este cel mai mare festival al florilor din România. Grădinile vor fi realizate, începând de marți, 6 iunie, de peisagiștii de la ADPDU Sector 6, împreună cu studenții din cadrul Universității ”Ion Mincu” din București. Amenajarea va dura trei zile.

Încep amenajările pentru West Side Flower Fest din Parcul Drumul Taberei

Pe lângă aranjamentele gigant, florile sub toate formele și expozanți numai unul și unul, West Side Flower Fest va avea și 13 grădini tematice:

 • Trei grădini sunt gândite de peisagiștii Administrației Domeniului Public Sector 6,
 • Zece grădini sunt proiectate de către 39 de studenți, viitori urbaniști-peisagiști, alături de cinci profesori, de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, unul dintre partenerii festivalului.

De ce sunt unice grădinile tematice?

Sunt unice în lume, pentru că sunt rezultatul unei munci didactice. Mai există și în alte părți din afara României asemenea grădini, dar sunt proiectate de peisagiști profesioniști, cu multă experiență. Grădinile tematice propuse de noi au rol educativ. Ne dorim ca cetățenii să vadă că pot să-și planteze în curtea casei, a blocului sau chiar pe balcon nu doar câteva flori și verdețuri. Grădina poate fi un decor în sine. Însă, pentru ca plantele să reziste, trebuie să știi pe care să le alegi, în funcție de sol, de temperatură, cum să le îngrijești, cum să le combini, astfel încât să arate bine, unitar, a explicat Sorina Rusu, profesorul coordonator al proiectului, la care s-a lucrat vreme de trei luni.

De marți, 6 iunie, începe implementarea propriu-zisă a lucrărilor, de către angajații de la ADPDU Sector 6 și de către studenți, în Parcul Drumul Taberei din Capitală.

Grădinile, amenajate pe o suprafață de 550 mp

Lista celor 13 grădini tematice:

 • Grădina terapeutică,
Grădina Terapeutică. FOTO: PS6
Grădina Terapeutică. FOTO: PS6
 • Grădina de plante perene,
Grădina Curcubeu. FOTO: PS6
Grădina Curcubeu. FOTO: PS6
 • Grădina zen,
Grădina Zen. FOTO: PS6
Grădina Zen. FOTO: PS6
 • Grădina alpină,
Grădina Alpină. FOTO: PS6
Grădina Alpină. FOTO: PS6
 • Grădina ascunsă,
Grădina Ascunsă. FOTO: PS6
Grădina Ascunsă. FOTO: PS6
 • Grădina biodiversității,
Grădina Biodiversității. FOTO: PS6
Grădina Biodiversității. FOTO: PS6
 • Grădina comunitară,
Grădina Comunitară. FOTO: PS6
Grădina Comunitară. FOTO: PS6
 • Grădina verticală,
Grădina verticală. FOTO: PS6
Grădina verticală. FOTO: PS6
 • Grădina din balcon,
Grădina din balcon. FOTO: PS6
Grădina din balcon. FOTO: PS6
 • Grădina mozaic,
Grădina Mozaic. FOTO: PS6
Grădina Mozaic. FOTO: PS6
 • Grădina romantică,
Grădina Romantică. FOTO: PS6
Grădina Romantică. FOTO: PS6
 • Grădina de plante aromatice,
Grădina Aromatică. FOTO: PS6
Grădina Aromatică. FOTO: PS6
 • Grădina de legume.
Grădina de legume. FOTO: PS6
Grădina de legume. FOTO: PS6

Grădinile vor fi amenjate pe suport de paleți, dintr-o gamă variată: de la plante perene, flori și ierburi decorative, până la arbori și arbuști. Toate vor fi plantate în aproximativ 6.000 de ghivece. Acestea, alături de materialele de grădinărit necesare, sunt oferite de sponsori, transmite PS6.

Primele zece grădini vor avea 250 mp. Fiecare se va întinde pe o suprafață de aproximativ 25 mp și va fi concepută în jurul unui anumit subiect, va avea câte o poveste, propriile caracteristici și elemente de design.

De asemenea, vor avea un tablou, o sculptură sau o instalație, realizate din materiale reciclate (doze de aluminiu, capace de sticle etc.) de către artiștii plastici ai Asociației Alucro.

Grădina romantică, cu pianină și plină de trandafiri

Celelalte trei grădini vor fi mai mari și vor fi realizate pe 300 mp (fiecare va avea câte 100 mp) de către peisagiștii Primăriei Sectorului 6, coordonați de Andrei Kerekeș.

Grădina romantică, perfectă pentru îndrăgostiți, va avea 250 de trandafiri, pianină decorată cu flori, dar și un balansoar și un foișor. Stilul romantic este unul practic pentru că permite includerea pieselor de mobilier vechi, combinațiile de piese de mobilier și trucurile estetice, care asociază vechiul cu nou.

Cea aromatică va fi realizată din 300 de lavande, cimbrișor, busuioc, rozmarin, mentă, 100 de flori perene și anuale, frumos colorate și mirositoare, o zonă de deck și elemente din lemn, o masă cu scaune. Grădinile cu plante aromatice sunt ușor de întreținut, se cultivă ușor, fără a necesita îngrijiri speciale, și se pot planta în orice colțișor, pentru a-ți crea propria sursă de mirodenii.

Grădina de legume și plante repelente va avea straturi înălțate din lemn de diferite dimensiuni, decorațiuni rustice, 150 răsaduri de legume, roșii, ardei, vinete, 30 plante fructifere de grădină, printre care și căpșuni, 150 de flori, alee din pietriș, dar și o sperietoare de ciori, care va întregi peisajul, a explicat peisagistul Andrei Kerekeș.

Grădinile vor fi amenajate în trei zile, de marți până joi, și bucureștenii vor avea ocazia să le admire pe toată perioada festivalului, între 9 și 11 iunie.

Grădinile tematice sunt populare peste tot în lume

Grădinile tematice sunt foarte populare și la modă, peste tot în lume. Fie că vorbim despre Keukenhof din Olanda, Miracle Garden din Dubai sau despre festivalul horticol Chelsea Flower Show din Marea Britanie, toate aceste amenajări peisagistice permanente sau temporare atrag locuitori, turiști și profesioniști în domeniul peisagisticii.

Mai multe informații despre fiecare grădină tematică propusă de studenți pentru West Side Flower Fest, AICI.

Alte amenajări spectaculoase va realiza și artistul florist Nicu Bocancea

Nicu Bocancea este al IV-lea florist al Europei și vine la West Side Flower Fest cu 4 amenajări:

 • ”Poartă spre o lume mai bună”,
 • ”Podul romantic”,
 • ”Cercul vieții”,
 • ”Labirintul copilăriei”.

Și Nicu Bocancea le va realiza tot săptămâna aceasta. Seniorii înscriși la cluburile deschise de DGASPC Sector 6 pregătesc la rândul lor o rochie din 1.000 de trandafiri reciclabili.

West Side Flower Fest se va desfășura pe o suprafață de 43.000 mp, în Parcul Drumul Taberei și pe Bulevardul Drumul Taberei, între strada Brașov și Aleea Poiana Muntelui. Circulația rutieră va fi restricționată, începând de joi 8 iunie, ora 20:30, atunci când vor începe pregătirile pentru expozanți și pentru street food. Restricțiile de circulație vor fi ridicate luni, 12 iunie, la ora 5:00.

Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 6 și se autosusține financiar din sponsorizări.

Articol în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

Cookies