„La Traviata” va fi transmisă online de Opera Națională București

08 mai 2021
54 Afișari
„La Traviata” va fi transmisă online de Opera Națională București

„La Traviata” va fi transmisă online de Opera Națională București, cu ocazia Zilei Europei, duminică, 9 mai, începând cu ora 19:00.

„La Traviata” va fi transmisă online de Opera Națională București, duminică, 9 mai, începând cu ora 19:00. Opera în concert „La Traviata” de Giuseppe Verdi, dedicate evenimentului Zilei Europei, va putea fi urmărită pentru 72 de ore, până miercuri, 12 mai, ora 19:00.

Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro.

Prima scenă lirică a țării va sărbători în data de 9 mai pacea și unitatea, fundamente ce stau la baza Uniunii Europene.

Data de 9 mai a devenit ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman. În anul 1950 la Paris, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a propus în cadrul unui discurs stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Cu toate că a pornit ca o colaborare economică între două state puternice precum Fanța și Germania, mai multe state aveau să se unească procesului de construcţie a unei noi Europe. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene, o uniune în drepturi, în libertăţi şi în simţiri.

Pentru a marca Ziua Europei, în fiecare an în luna mai instituțiile Uniunii Europene de la Bruxelles și Strasbourg își deschid porțile publicului larg. Birourile locale ale Uniunii Europene din întreaga lume organizează activități și evenimente diverse, „La Traviata” – operă în concert transmisă online de către Opera Națională București fiind unul dintre ele.

”Spectacolul din acestă săptămână este un act cultural unic prin concept și calitate, care prezintă iubitorilor artei lirice povestea tragică a celei mai cunoscute curtezane a Parisului din prima jumătate a secolului XIX. Vă invităm să rostim împreună mesajul de afirmare individuală și libertate al Violettei Valery „Sempre libera!”

 

Cookies