La Spitalul Matei Balș din București s-au înregistrat primele cazuri de Flurona din România. Care sunt simptomele

09 ian. 2023
1248 Afișari
La Spitalul Matei Balș din București s-au înregistrat primele cazuri de Flurona din România. Care sunt simptomele
La Spitalul Matei Balș din București s-au înregistrat primele cazuri de Flurona din România. Care sunt simptomele. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Primele cazuri de Flurona (îmbolnăvire simultană cu gripă și COVID) s-au înregistrat la Spitalul Matei Balș din București. Simptomatologia debutează brusc, anunță medicii.

Primele cazuri de Flurona din România s-au înregistrat la Spitalul Matei Balș din București

Îmbolnăvirea simultană cu gripă și COVID poartă denumirea de Flurona. Medicii anunță că simptomele sunt serioase, iar pacienții au nevoie de internare, astfel încât să primească tratament corespunzător.

Până în acest moment, toate cazurile s-au înregistrat la copii.

Primele cazuri de Flurona din țară s-au înregistrat la Spitalul Matei Balș din București.

Flurona este o afecțiune serioasă, care îi pune la pat pe cei care s-au îmbolnăvit și cu gripă și cu COVID. Simptomatologia debutează brusc: dureri de cap, dureri musculare și dureri articulare.

Medicul Adrian Marinescu: „Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă”

Într-un interviu pentru Antena 3 CNN, medicul Adrian Marinescu a explicat că, în perioada următoare, având foarte multe cazuri de gripă, vor apărea mai multe cazuri de Flurona. Medicii nu vorbesc despre o epidemie de Flurona, dar cele două virusuri vor apărea concomitent.

„Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici”, declară medicul Adrian Marinescu.

În momentul în care pacientul află, prin testare, că are cele două virusuri, este esențial să se realizeze un consult medical de specialitate, să aibă parte de o evaluare corectă.

„probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol”, a mai explicat medicul Adrian Marinescu.

Cookies