La revedere, Bisisica! Ferma de capre din Sectorul 5 a fost dărâmată și mutată în afara Bucureștiului

12 iul. 2021
244 afișări
La revedere, Bisisica! Ferma de capre din Sectorul 5 a fost dărâmată și mutată în afara Bucureștiului

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că ferma de capre de pe strada Teiuș de la marginea sectorului 5 a fost îndepărtată, iar animalele au fost mutate în afara orașului, departe de blocuri și de zgomot.

Bisisica și celelalte capre ale cetățeanului ce construise ilegal o fermă pe spațiul public al Sectorului 5 au fost mutate în afara Bucureștiului, anunță primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pe pagina sa de Facebook. Astfel, spațiul pe care era construită ferma a revenit iar domeniului public, spre bucuria locuitorilor aflați în apropierea fermei improvizate, care erau extrem de deranjați de mirosul caprelor și al urinei, miros și mai puternic din cauza căldurii.

Proprietarul fermei a avut la dispoziție 10 zile pentru a muta animalele

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone îi oferise proprietarului fermei 10 zile pentru a muta caprele în afara Bucureștiului, departe de zgomotul orașului, dar și de nasurile locatarilor din zonă. Pe spațiul pe care se afla ferma urma să fie organizat un spațiu verde, de care se vor putea bucura toți cetățenii.

Piedone a subliniat în cadrul postării sale că „urmașul lui Bucur”, după cum îl denumește pe cel care deține stâna, nu a fost cazul ca autoritățile să aplice amenzi, deoarece acesta a dat dovadă de bună înțelegere și a respectat termenul-limită.

„Fără scandal, sau amenzi și cu bună înțelegere… urmașul lui Bucur de pe strada Teiuș a mutat-o pe Bisisica în afara Bucureștiului.
Este cel mai potrivit loc pentru creșterea animalelor… nu în interiorul orașului și nici printre case și blocuri.”, a scris Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.

Astfel, în urma relocării animalelor în afara orașului au intervenit excavatoarele și utilajele pentru a dărâma ferma improvizată.

„Acum, terenul poate primi o destinație publică și poate fi redat cetățenilor, care nu vor mai fi nevoiți să îndure tot felul de mirosuri în propriile locuințe.”, a mai precizat Primarul Sectorului 5 în postarea cu pricina.

La ferma din Sectorul 5 se aflau aproximativ 60 de capre, potrivit lui Cristian Popescu Piedone

Pe 5 iulie, primarul Sectorului 5 efectuase o vizită în zonă după ce primise mai multe reclamații de la locuitorii din zonă, care nu mai puteau suporta mirosul eliberat de cele aproximativ 60 de oi, miros accentuat de căldura tot mai mare de afară.

Pe lângă oi și capre, Piedone a mai găsit și o iapă însoțită de un mânz. Acesta a declarat că animalele erau condamnate „la arșiță și sete”.

Cookies