La prima audiere de la CNCD, George Buhnici nu s-a prezentat. De ce nu a avut timp să-și pregătească apărarea

01 aug. 2022
4002 Afișari
La prima audiere de la CNCD, George Buhnici nu s-a prezentat. De ce nu a avut timp să-și pregătească apărarea
La prima audiere de la CNCD, George Buhnici nu s-a prezentat. De ce nu a avut timp să-și pregătească apărarea. Sursa foto: Captură Facebook/ George Buhnici

La data de 27 iulie, George Buhnici avea prima audiere stabilită de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, dar acesta nu s-a prezentat. Avocata sa a explicat ce s-a întâmplat, de fapt.

George Buhnici nu s-a prezentat la prima audiere de la CNCD

CNCD a stabilit prima audiere în cazul lui George Buhnici la data de 27 iulie 2022, dar acesta nu s-a prezentat. Avocata lui Buhnici a cerut un nou termen, motivând că „a suferit consecințe grave” după declarațiile controversate, iar acesta are nevoie de mai mult timp pentru a-și pregăti apărarea, potrivit Libertatea.

Mai exact, avocata lui George Buhnici a cerut Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării un nou termen pentru o pregătire mai temeinică a apărării.

„Dânsa a arătat că George Buhnici a suferit consecințe grave după acest incident”, au declarat surse CNCD pentru sursa citată.

Influencerul ar fi primit amenințări cu moartea, iar soția acestuia a fost amenințată cu violul.

Astfel, CNCD a fost de acord cu un nou termen: 23 august 2022.

Dacă forul va stabili că afirmațiile lui George Buhnici sunt discriminatorii, influencerul riscă să primească o amendă între 2.000 și 100.000 de lei.

CNCD s-a autosesizat

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat după afirmațiile influencerului George Buhnici. Aflat la Festivalul Neversea, acesta a declarat într-un interviu pentru un post de televiziune că, oamenii merg la mare ca să vadă sâni și posterior și le sfătuia pe fete să mai treacă pe la „săliță”, pentru că el nu merge la mare să vadă vergeturi.

Totodată, în cadrul aceluiași interviu a mai declarat că este norocos cu soția lui pentru că arată ca o „minoră”.

Ulterior, la mai bine de o săptămână după declarațiile controversate, George Buhnici a postat un clip pe contul de YouTube, prin care își cere scuze.

Cookies