La Palatul Voievodal – „Curtea Veche” se vor reîncepe lucrările de restaurare. Ansamblul medieval din București va fi reintrodus în circuitul turistic

24 feb. 2023
278 Afișari
La Palatul Voievodal - „Curtea Veche” se vor reîncepe lucrările de restaurare. Ansamblul medieval din București va fi reintrodus în circuitul turistic
La Palatul Voievodal - „Curtea Veche” se vor reîncepe lucrările de restaurare. Ansamblul medieval din București va fi reintrodus în circuitul turistic. Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Consultarea de piață a caietului de sarcini pentru continuarea acțiunilor de restaurare pentru Palatul Voievodal – „Curtea Veche” a fost lansat în SEAP, anunță Nicușor Dan. Lucrările pentru restaurarea și consolidarea acestui monument istoric, fiind un simbol urban al Capitalei, au fost amânate sau abandonate ani în șir.

Palatul Voievodal – „Curtea Veche” revine în atenția autorităților. Se vor reîncepe lucrările de restaurare

Nicușor Dan, a transmis, pe pagina sa de Facebook, că ansamblul medieval „Curtea Veche” este considerat un monument istoric foarte important la nivel național. Acesta se află în Centrul Vechi, fiind situat în vecinătatea a altor două clădiri impresionante, mai exact Biserica Sfântul Anton și Hanul lui Manuc.

Astfel, prin consolidarea și restaurarea acestui monument, îi va fi redat statutul de simbol urban. De asemenea, prin lucrările ce vor fi demarate va fi reintrodus în circuitul turistic al Bucureștiului.

Primarul Capitalei a lansat o invitație către companiile interesate pentru a veni cu observații și recomandări cu privire la conținutul Caietului de sarcini. Acestea pot fi trimise până pe 5 martie 2023, la următoarele adrese de e-mail:

Anunțul din SEAP poate fi consultat accesând ACEST link.

Palatul, un important simbol istoric al Capitalei, a fost abandonat ani în șir

Palatul Voievodal – „Curtea Veche” a rămas o zonă interzisă turiștilor ani întregi, fiind un șantier arheologic în desfășurare, delimitat de garduri. Lucrările pentru restaurarea și consolidarea acestui monument istoric realizate de Primăria Capitalei au fost începute în primăvara anului 2018, iar în anul 2021 ar fi trebuit să fie finalizate.

În acest timp, compania municipală care trebuia să se ocupe de lucrările din cadrul acestui proiect a dat faliment. De asemenea, Primarul General a fost schimbat, iar șantierului arheologic i s-a pus lacătul. Acesta era coordonat de reprezentanții Muzeului Municipiului București.

De-a lungul timpului, bucăți din istorie au fost descoperite pe suprafața acestui palat, precum ziduri străvechi și ceramică de Iznik. În acest loc se poate observa evoluția urbană a Bucureștiului, păstrată în Centrul orașului, dar fiind abandonat de administrație până în prezent.

Istoricii spun că acest ansamblu medieval este cea mai veche zonă din București, nucleul în jurul căruia s-a construit orașul pe care-l știm astăzi. Acest loc a fost inițial un centru de putere, ca mai apoi să devină un puternic centru economic, unde se afla cel mai important centru economic al orașului, unde existau prăvălii ale negustorilor și hanuri.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies