La Palatul Șuțu putem vizita expoziția „Moda în Bucureștiul Interbelic”

12 nov. 2020
62 Afișari
La Palatul Șuțu putem vizita expoziția „Moda în Bucureștiul Interbelic”

Bucureștenii se vor putea bucura de o expoziție dedicată modei și evoluției sale, începând cu miercuri, 18 noiembrie.

Este vorba despre expoziția tematică „Moda în Bucureștiul interbelic”. Aceasta va putea fi vizitată la Palatul Șuțu.

Cei dornici vor putea vedea accesorii vestimentare, costume purtate în perioada interbelică, fotografii sau decorațiuni interioare.

Comunicatul transmis de Muzeul Municipiului București

„Întoarcerea în timp prin analiza artelor decorative, în special a costumului, în strânsă legătură cu dezvoltarea arhitectural-urbanistică a Bucureștiului, demonstrează o evoluție fascinantă și complexă a acestuia. Istoria oferă date suficiente pentru a începe demersul: gravurile, artele plastice, fotografia de epocă cu personaje, străzi și bulevarde, terase și cârciumioare, veșmintele păstrate în colecția muzeului, toate acestea ne vor ajuta să recompunem o epocă interesantă și înfloritoare trăită de bătrânul București.

Sub crusta strălucitoare a mondenității se află un întreg eșafodaj de interese sociale și materiale, culturale și artistice, morale și afective, ba chiar și politice, aspecte pe care vom încerca să le evidențiem. Costumul, în pragul secolului al XX-lea, purta cu sine toate ingredientele unui trecut, aducând din acesta numeroase prejudecăți, un statut social şi economic, obligații și gusturi. Sigur, este vorba de acel costum aparținând cotidianului, purtat de pături sociale din mediile orășenești, de protipendada vremii”, se arată în comunicatul transmis de Muzeul Municipiului București.

Expoziția va rămâne deschisă la Palatul Suțu până pe data de 14 februarie 2021.

Sursă foto: Asociația Bucureștiul meu drag.

Cookies