ȘTIRI

La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Situația la zi din București

Luni, 21 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere, la acest moment.

Astfel, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București, în total, sunt avizate de DSP 239 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Situația paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Bihor – 1
Brașov -2
București – 6
Buzău – 1
Constanța- 3
Dolj 1
Hunedoara – 1
Sibiu 1

Premierul Cîțu a cerut marți un plan pentru București care să prevadă o variantă de răspuns în cazul în care situația îmbolnăvirilor se va înrăutăți în București și nu vor mai fi paturi la ATI.

Potrivit ultimului bilanț Covid 19, în București au fost confirmate, marți, 21 septembrie, 1.048 de cazuri noi.

„Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”, a transmis Guvernul, prin Grupul de comunicare strategică, care a adăugat că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI vor fi prioritari pacienții care au comorbidități.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button