La Muzeul Satului se sărbătoresc în weekend Primăvara și Dragobetele. Vor fi concerte, muzică, dans și ateliere

21 feb. 2023
638 Afișari
La Muzeul Satului se sărbătoresc în weekend Primăvara și Dragobetele. Vor fi concerte, muzică, dans și ateliere
La Muzeul Satului se sărbătoresc în weekend Primăvara și Dragobetele. Vor fi concerte, muzică, dans și ateliere. Sursa foto: Facebook - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti"

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în perioada 24-26 februarie, se vor desfășura activități pentru a celebra venirea primăverii și Dragobetele, unul dintre evenimentele mult așteptate de către îndrăgostiți.

Reprezentanții Muzeului spun că sărbătorirea acestei zile a devenit o tradiție împreună cu artiști și meșteri locali.

Dragobetele este sărbătorit la Muzeul Satului

Dragobetele va fi sărbătorit la Muzeul Satului unde se vor organiza mai multe activități care vor fi susținute de artiști și meșteri populari. Aceștia vor prezenta în cadrul unui târg tradițiile care sunt specifice pentru începutul primăverii.

Pe data de 25 februarie, sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Carnavalului „Lunea Curată”, cei care vor vizita muzeul vor avea parte de muzică, dans și voie bună.

Acest eveniment a fost inițiat de Uniunea Elenă din România, evenimentul promovând tradițiile grecești cu ocazia intrării în Postul Paștelui. Grecii de pretutindeni sărbătoresc prima zi de post numită Lunea Curată sau Kathara Deftera, alături de personaje de poveste.

La eveniment vor participa membrii ai comunităților teritoriale ale Uniunii Elene din România și persoane invitate din partea altor minorități.

Copiii vor putea participa la numeroase ateliere ce sunt intitulate „Călător prin tradiții”.

Odată cu începerea primăverii, reprezentanții muzeului prezintă primul eveniment din oferta educațională de care dispun. Astfel, pe data de 25 februarie, de la ora 10:00, sunt așteptați iubitorii de fotografie în cadrul evenimentului „Memoria Clipei” ce va fi susținut de fotograful Alex Damian.

Înscrierile se pot face prin completarea formularului aferent, accesând ACEST link.

Artista de muzică populară Narcisa Băleanu va susține un spectacol pe data de 26 februarie, începând cu ora 12:00, ce se intitulează „DesCântec de Dragobete”, alături de grupul vocal „Dor, lior dor”. Cântăreții îi vor purta pe participanți, cu ajutorul muzicii, prin toate zonele țării.

De asemenea, acompaniamentul orchestral va fi pus la dispoziție de Ansamblul Folcloric al Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” din București, avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Alin-Alexandru Rusu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies