FIT CITY

La fel de frig ca afară într-un bloc reabilitat termic din Bucureşti

Mai mulţi locatari ai unui bloc de pe Bdul. Ghica Tei se plâng că sunt nevoiţi să îngheţe de frig în propriile locuinţe. Şi asta pentru că, firma contractată de Primăria Sectorului 2 să reabiliteze termic blocul a făcut o lucrare de mântuială.

Concret, SC Edicon SRL a montat geamuri termopan mai mici cu circa 10 centimetri faţă de tâmplăria anterioară, iar spuma pusă de umplutură este plină de găuri prin care intră tot frigul de afară.

Contactaţi pentru a oferi un punct de vedere oficial, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au precizat că firma a abandonat lucrările din cauza situaţiei financiare dificile în care se află. „Firma care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor a intrat în insolvenţă. Contractul cu SC Edicon SRL a fost încheiat la sfârşitul anului 2010, lucrările fiind sistate pe perioada de iarnă. Firma ar fi trebuit să termine lucrările până în toamna anului trecut însă, între timp, a intrat în insolvenţă”, a declarat pentru B365.ro Corneliu Drug directorul Direcţiei de Investiţii şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Sectorului 2.

Vor fi remediate toate problemele când se îmbunătăţesc condiţiile meteo

După cum susţine şeful Investiţiilor din Sectorul 2, administraţia locală va cere daune societăţii Edicon SRL întrucât nu a onorat contractul de reabilitare termică, conform condiţiilor din caietul de sarcini. „Când o firmă nu-şi rezolvă lucrarea pierde garanţia. Şi aşa se va întîmpla şi în acest caz”, a menţionat Drug care a adăugat că, între timp, a fost aleasă o nouă firmă care să continue anveloparea blocului, respectiv SC Eco Casa de Vis SRL.

Conform sursei citate, noua societate va monta alte geamuri când vremea se va ameliora. „Vor fi remediate toate neconformităţile de o nouă firmă care a concesionat lucrările la sfârşitul anului trecut, întrucât procedura legislativă durează. Am făcut rest de executat şi am reeşalonat graficul de lucrări. Însă la frigul ăsta nu se poate lucra. Trebuie să avem plus 5 grade Celsius afară”, a conchis Drug.

Lucrările de reabilitare termică la blocul din Bdul Ghica Tei ar fi trebuit finalizate în august 2011, însă până în prezent izolarea termică se află doar la jumătate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button