La ce spitale vor fi duşi răniţii din accidentul din Muntenegru. MAE anunţă familiile decedaţilor

de:
25 iun. 2013
0 Afișari
La ce spitale vor fi duşi răniţii din accidentul din Muntenegru. MAE anunţă familiile decedaţilor

Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost finalizată la Podgorica, pe baza evaluării stării de sănătate a pacienţilor, operaţiunea repartizării victimelor la cele patru spitale din Bucureşti (Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar), pregătite să primească răniţii.

În urma stabilirii detaliilor privind repatrierea, în cursul zilei de astăzi, a cetăţenilor români afectaţi de accident, echipa MAE din Celula de criză, care menţine permanent legătura, individual, cu familiile cetăţenilor români supravieţuitori ai accidentului, a început să comunice acestora informaţiile concrete legate de spitalele la care vor fi repartizaţi.

Celula de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe informează că, în ceea ce priveşte confirmarea decesului cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident petrecut în Muntenegru în data de 23 iunie a.c., Ministerul Afacerilor Internelor a demarat operaţiunea de contactare şi anunţare oficială a familiilor acestora.

Şoferul autocarului implicat în accidentul din Muntenegru este angajat al Poliţiei Bucureşti, la Serviciul de Logistică. 

Șoferul autocarului care a fost implicat în accidentul din Muntenegru se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unității unde își desfășura activitatea.

Agentul de poliție este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE și al atestatului profesional eliberat de ARR București la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist.

Agentul de poliție are 45 de ani, este căsătorit și are un copil. Este angajat în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenție rapidă, iar din anul 2000 în structurile de logistică, în funcția de conducător auto.

Şoferul ar fi încercat să evite nişte copii

Mihail Florovici, ambasadorul României în Muntenegru, a vorbit, la Jocuri de Putere, despre tragicul accident, oferind cele mai noi informaţii despre starea răniţilor şi a celor implicaţi în accident.

„În momentul de faţă avem 18 morţi, nu ştim cine sunt, vor fi identificaţi în România, 22 de răniţi şi 7 persoane aflate la Terapie Intensivă. Noi bănuim că bărbatul neidentificat ar putea fi unul dintre cei doi şoferi. Era şi o femeie, pe care am identificat-o între timp”, a precizat ambasadorul, citat de realitatea.net care a adăugat că „Şoferul a ieşit din tunel, erau copii şi pe stânga şi pe dreapta viaductului, a încercat să ferească copiii, dar a lovit unul dintre ei. E o tragedie, cu adevărat”.

Un autocar în care se aflau 47 de turiști români s-a prăbuşit într-o prăpastie din Muntenegru. Excursia din Muntenegru a fost organizată de Mareea Travel. Autocarul prăbuşit în prăpastie aparţinea Gregory Tour şi transporta 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor, doi şoferi şi un ghid.

Turiştii români plecaseră într-un circuit turistic în Muntenegru şi Croaţia de şase zile. Turiştii au plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineaţă au plecat mai departe în circuit. Cei mai mulţi dintre turişti erau pensionari.

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că în şedinţa de Guvern de marţi urmează să fie adoptată decizia prin care miercuri va fi declarată zi de doliu naţional, în memoria victimelor accidentului rutier din Muntenegru. Detalii aici. 

Cookies