Institutul Oncologic București va face teste Babeș-Papanicolau gratuite. În ce perioadă se pot face și cine poate participa

08 iul. 2021
164 Afișari
Institutul Oncologic București va face teste Babeș-Papanicolau gratuite. În ce perioadă se pot face și cine poate participa
Babeș-papanicolau

Veste bună pentru femeile din Capitală. Institutul Oncologic din București va efectua gratuit teste oncologice Babeș-Papanicolau. Acestea se vor putea efectua la Unitatea Mobilă a Institutului, care, între 15 și 17 iulie, respectiv 22 și 24 iulie, se va afla în Sectorul 3 al Capitalei.

Unitatea mobilă a Institutului Oncologic din București va realiza, în luna iulie, timp de 6 zile, teste oncologice Babeș-Papanicolau pentru femeile cu o situație materială precară. Campania de testare se va desfășura în două etape, prima între 15 și 17 iulie, iar a doua între 22 și 24 iulie, potrivit stiripesurse.ro. În aceste zile, unitatea mobilă se va afla în Sectorul 3, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 12 – 14.

Ce condiții trebuie să îndeplinească femeile care vor să facă un test Babeș-Papanicolau

Personalul medical de la Institutul Oncologic vor lucra la centrul mobil în intervalul orar 11:00 – 16:00, cu posibilitatea de prelungire a programului până la ora 17:00, în cazul în care cererea va fi ridicată. Potrivit organizatorilor, femeile trebuie să aibă o situație materială precară, să aibă domiciliul în Municipiul București sau în Județul Ilfov, vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani.

De asemenea, persoanele care se vor prezenta la acest centru mobil trebuie să nu fi fost testate în ultimii cinci ani prin programe naționale de screening și să nu fi fost diagnosticate până acum cu vreo afecțiune oncologică ginecologică.

„Institutul Oncologic Bucureşti cu Unitatea mobilă, prin Programul naţional de depistare activă a cancerului de col uterin susţinut de Ministerul Sănătăţii, vine, astfel, în sprijinul femeilor cu situaţie materială precară cu domiciliul în Bucureşti sau în judeţul Ilfov, inclusiv al celor fără asigurare medicală, cu vârsta între 25 şi 64 ani, care nu au fost testate în ultimii cinci ani prin programe naţionale de screening şi care nu au fost niciodată diagnosticate cu vreo boală oncologică ginecologică”, a transmis Primăria Sectorului 3 pe Facebook.

De asemenea, pentru a beneficia de testarea gratuită Babeș-Papanicolau va fi necesară prezentarea cărții de identitate.

Probele prelevate vor fi trimise la Institutul Oncologic, iar după efectuarea analizelor rezultatele vor fi transmise direct pacientelor. Persoanele cărora li se vor depista afecțiuni sau anomalii vor fi tratate, de asemenea, la Institutul Oncologic din București.

Testarea oncologică Babeș-Papanicolau este esențială pentru depistarea cancerului de col uterin

Testarea de tip Babeș-Papanicolau rămâne una dintre metodele esențiale de depistare și prevenire a cancerului de col uterin. Acest tip de cancer continuă să fie o cauză importantă a mortalităţii în lume şi în mod special în România unde s-au înregistrat 3.380 de cazuri noi şi 1.805 decese în anul 2020. Din nefericire, România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană la rata incidenței și mortalității din cauza cancerului de tip uterin.

În cazul acestui tip de cancer prudența și depistarea rapidă sunt inițiale și pot face diferența între viață și moarte. Pentru acest lucru, este esențial ca femeile să efectueze periodic teste de tip Babeș-Papanicolau și să facă vaccinul HPV. Aceste două practici pot reduce substanțial rata de incidență și numărul deceselor provocate de cancerul de col uterin.

Cookies