ARHIVA B365

La ce salariu poate ajunge o însoţitoare de bord

În ultimii patru ani mai multe companii aeriene arabe au derulat campanii de recrutare de succes în România. Doar de la începutul acestui an, Qatar Airways şi Etihad Airway au organizat procese de recrutare pe piaţa locală, în timp ce Emirates se pregăteşte de o nouă campanie, scrie ZF. 

Emirates, unul dintre cei mai mari transportatori aerieni din lume, este compania aeriană cu capital străin cu cel mai mare număr de angajaţi români, respectiv 688 de persoane. „Angajaţii sunt recompensaţi cu salarii pentru care nu trebuie plătite taxe, cu pachete de beneficii extrasalariale (…)Încercăm să identificăm acei candidaţi cu potenţial, care au aspiraţii înalte şi înţeleg cât de important este să investească în propria imagine. Cunoaşterea limbii engleze este obligatorie”, a spus Bahar Ahmet Birinci, managerul Emirates pe România, Bulgaria şi Turcia.

În aviaţie, cei mai mulţi angajaţi români are compania de stat Tarom, circa 2.100 de persoane la 2,2 milioane de pasageri. Low-costul Blue Air, cu capital românesc, care transportă circa 1,3 milioane de pasageri, are circa 500 de angajaţi, în timp ce Wizz Air, cu 3,2 milioane de pasageri pe piaţa locală, raportează „câteva sute de angajaţi” români, fară a face public numărul exact.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button