La ce oră se închid magazinele și mall-urile din București și Ilfov astăzi și mâine, de Florii

24 apr. 2021
4497 Afișari
La ce oră se închid magazinele și mall-urile din București și Ilfov astăzi și mâine, de Florii

Este așteptată o prelungire a restricțiilor în vigoare în Municipiul București pentru încă 14 zile. Mai mult, în acest weekend vor fi trimise mai multe echipaje de poliție în locuri de agrement, parcuri, centre comerciale și piețe, pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Prelungirea programului magazinelor, mall-urilor și restaurantelor din București și Ilfov în Vinerea Floriilor până la ora 20:00 a creat confuzie în rândul cetățenilor, mai ales că astăzi Comitetul Municipiului Bucureştiului pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni pentru a prelungi măsurile care expiră sâmbătă noapte.

La ce oră se închid magazinele și mall-urile în weekendul de Florii?

Deoarece excepția privind orele de funcționare a magazinelor, mall-urilor, restaurantelor etc a fost valabilă doar în Vinerea Floriilor, în weekendul de Florii restricțiile în Capitală și în județul Ilfov nu se vor schimba. Prin urmare, deoarece Municipiul București are o rată de incidență de 4.41 cazuri/mia de locuitori, iar județul Ilfov are o rată de 4,13 infectări/mia de locuitori vor fi în vigoare următoarele restricții:

  • Circulația interzisă după ora 20:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. (Măsura încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5)
  • Magazinele funcționează până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică (Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5)
  • Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
  • Prin excepție de prevederile art. 1, lit. c) și d), în intervalul orar 18:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Astăzi va avea loc și o ședință pentru prelungirea măsurilor aflate deja în vigoare, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Pe 10 aprilie, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre conform căreia pe 23 aprilie, în vinerea dinaintea Floriilor, magazinele sunt deschise în Capitală până la ora 20.00, dar a prelungit și măsurile dispuse deja pentru 14 zile, deci până pe 24 aprilie.

Polițiștii vor fi la datorie pentru a asigura ordinea în Capitală

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Ciprian Romănescu, a declarat că poliția va acționa în zonele aglomerate din Capitală în weekendul de Florii pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a asigura respectarea măsurilor de protecție.
„Poliţia Capitalei, în perioada premergătoare şi în perioada sărbătorilor de Florii, va acţiona cu efective sporite în principalele zone aglomerate tocmai pentru a descuraja faptele de natură penală şi contravenţională. Poliţia Capitalei va acţiona în zonele aglomerate cum ar fi: centre comerciale, pieţe şi, pe lângă verificările privind respectarea legislaţiei privind prevenirea şi combaterea COVID-19, verificări vor fi efectuate şi pentru modul în care sunt transportate, depozitate şi comercializate produsele alimentare, în special produsele din peşte şi din carne de peşte, produse foarte căutate în această perioadă”, a precizat Romănescu.
Acesta a adăugat că vor fi făcute controale frecvente și în preajma lăcașurilor de cult, a cimitirelor, dar și în zonele destinate picnicurilor sau grătarelor, cum ar fi Pădurea Băneasa, zona Lacului Morii, zona Lacului Văcăreşti. „Poliţiştii vor fi prezenţi în astfel de locaţii. Scopul nostru nu este să amendăm, ci să prevenim răspândirea virusului”, a declarat Ciprian Romănescu.
În încheiere, purtătorul de cuvânt al DGPMB a reamintit cetățenilor că nu sunt permise adunările de mai mult de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii. Nerespectarea acestei prevederi poate să îi coste pe bucureșteni și ilfoveni între 500 și 2500 de lei.
Cookies