La ce ora se închid magazinele în București după noile măsuri. Carantină de noapte și toate activitățile restricționate | UPDATE

02 oct. 2021
10446 Afișari
La ce ora se închid magazinele în București după noile măsuri. Carantină de noapte și toate activitățile restricționate | UPDATE
La ce ora se închid magazinele în București după noile măsuri. Carantină de noapte și toate activitățile restricționate

Astăzi, adică sâmbătă, 2 octombrie, este ultima zi în care Bucureștiul va mai fi liber și nerestricționat în următoarea perioadă. Începând de duminică, 3 octombrie, vor intra în vigoare noile măsuri. Vezi mai jos la ce ora se închid magazinele în București după noile restricții. Carantină de noapte și toate activitățile restricționate în Capitală timp de două săptămâni.

UPDATE: ALTE MĂSURI DECÂT CELE DE MAI JOS AU INTRAT ÎN VIGOARE PÂNĂ LA URMĂ

Informațiile de mai jos, din știrea inițială, nu mai sunt de actualitate după ce o nouă hotărâre a intrat de fapt în vigoare în București azi noapte, asta după ce sâmbătă după-amiază Guvernul a votat măsurile anunțate încă de joi. Deciziile date de CMBSU vineri seară au fost schimbat după noua ședință pe care au avut-o sâmbătă seara și sunt puțin mai relaxate.

Astfel, magazinele și mall-urile se închid la ora 22.00, iar restaurantele se închid la ora 24.00. Totuși, la aceste măsuri au acces doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. În schimbă, pentru nevaccinați este impusă carantina de noapte după ora 20.00. Vor putea ieși din casă doar cu declarație pentru un motiv intemeiat.

Știre inițială:

Ultima zi de libertate în București este astăzi, dacă vreți să vă faceț cumpărăturile, de mâine se închid magazinele mult mai devreme.

Noile măsuri pregătite de autorități sunt cu adevărat drastice și aduc aminte de restricțiile luate în lockdown. Ce-i drept, dacă ne uităm la datele statistice și cum Bucureștiul a ajuns la o rată de infectare de peste 7.5 la mie în doar câteva zile, după ce miercuri de abia depășise pragul de 6, acestea par să fi fost luate pentru a restricționa răspândirea virusului rapid. Ele vor fi în vigoare timp de 14 zile.

Printre acestea se numără și închiderea restaurantelor, interzicerea nunților sau a activităților sportive în aer liber și chiar anularea concertelor și proiecțiilor cinematografice.

Un aspect important se referă la putarea măștii, care va fi obligatorie doar în spațiile aglomerate în exterior și nu peste tot în aer liber.

La ce oră se închid magazinele în București

Începând de duminică, 3 octombrie, acestea se vor închide la ora 18.00 în fiecare zi. După această oră vor mai funcționa doar livrările la domiciliu.

Ce spun noile prevederi privind cumpărăturile în magazine

Noile măsuri care vor intra în vigoare de duminică spun că magazinele vor fi obligate să închidă la ora 18.00. După această vor fi disponibile doar livrările la domiciliu.

„Operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sunt obligaţi sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea in intervalul orar 5,00-18,00. După ora 18.00, se permite activitatea de livrare la domiciliu”, arată noile măsuri pentru București care închid magazinele devreme.

Este interzisă şi activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase. De asemenea, sunt interzise activitățile în baruri, cluburi şi discoteci, activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, a piscinelor interioare, a operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, a locurilor de joacă pentru copii în spaţii închise, a sălilor de jocuri de noroc.

Circulația persoanelor nevaccinate, interzisă între orele 20.00 și 5.00 în weekend în București

De asemenea, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în întervalul orar 20,00-5,00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, adică în weekend, existând și câteva excepții:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasarii în interes profesional,persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil. Pentru deplasări din celelalte motive, trebuie prezentată declaraţia pe proprie răspundere.

Aceste interdicţii nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic sau a certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

La ce ora se închid magazinele în București după noile măsuri. Carantină de noapte și toate activitățile restricționate

Cookies