ÎN BUCUREȘTI

La ce oră se deschide și închide metroul. Programul Metrorex pentru zile lucrătoare, sărbători și weekend

La ce oră se deschide și închide metroul din București. Vezi mai jos programul detaliat al Metrorex pentru zile lucrătoare, sărbători și weekend, cât și frecvența călătoriilor în funcție de ora de circulație.

Dacă nu știi la ce oră se deschide și închide metroul din București poți descoperi mai jos programul Metrorex pentru zile lucrătoare, sărbători și weekend. Acesta este diferit, iar în timpul zilelor lucrătoare trenurile de metrou sunt mai dese. Pe măsură ce ne ducem spre noapte cu atât ele sunt mai rare. Vezi mai jos de la ce oră începe să circule metroul și când este ultimul dintre acestea disponibil în miez de noapte.

La ce oră se deschide și închide metroul

Indiferent de zi, metroul are un program de funcționare zilnic de la 05.00 la 23.00, cu mențiunea că la ora 23.00 pleacă ultimele metrouri din capete spre centrul orașului. Mai mult, la stațiile Piața Unirii 1 și Piața Unirii 2 se asteaptă transferul călătorilor între Liniile de metrou M1, M3 și M2 pentru ultima călătorie spre celălalt capăt. Ce diferă la program este frecvența cu care trenurile vin, mai exact cât de des circulă.

Program circulație metrou în zile lucrătoare

În zilele lucrătoare, la fel ca în orice altă zi, programul de circulație a trenurilor de metrou se desfășoară între orele 5:00-23:00. Însă, cum vă spuneam și mai sus, ultimele trenuri de metrou pleacă la ora 23:00 din stațiile de capăt. De asemenea, la stațiile Piaţa Unirii 1 și Piața Unirii 2 se așteaptă transferul călatorilor între Liniile de metrou 1,3 și 2, astfel încât fiecare să ajungă unde are nevoie.

De asemenea, Metrorex mai precizează că în vederea preluării fluxurilor mari de călători, pe fiecare magistrală în parte se vor asigura trenuri suplimentare, față de graficul de circulație, în intervalul 7:00-20:00.

Începând cu data de 01.06.2021 intervalele de circulație ale trenurilor de metrou sunt următoarele, în funcție de fiecare linie în parte:

Cum circulă metroul în zilele nelucrătoare, sărbători și weekend

Programul de circulație a trenurilor de metrou se desfășoară între și în zilele nelucrătoare, sărbători și weekend tot între orele 5:00-23:00. Și la fel, ultimele trenuri pleacă la 23.00 din capete, ca apoi să se aștepte la Unirii pentru a stabili legăturile între liniile 1, 3 și 2.

Mai mult, începând cu data de 01.05.2018 circulația trenurilor de metrou pe Linia M4 (Gara de Nord – Străulești) se va desfășura în toate zilele săptămânii, la un interval de circulație de 11-12 minute. În același timp, pentru preluarea fluxurilor mari de călători, pe fiecare magistrala în parte se vor asigura trenuri suplimentare, față de graficul de circulație, în intervalul orar 7:00-20:00.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button