La ce oră începe slujba de Crăciun? Mesajul transmis de Patriarhul Daniel pentru români

23 dec. 2021
2555 Afișari
La ce oră începe slujba de Crăciun? Mesajul transmis de Patriarhul Daniel pentru români
La ce oră începe slujba de Crăciun? Mesajul transmis de Patriarhul Daniel pentru români. Sursă foto: patriarhia.ro

Atât slujba de Crăciun, cât și slujba de Anul Nou vor fi oficiate în Catedrala Patriarhală din București. Programul slujbelor, mai jos.

La ce oră începe slujba de Crăciun? Mesajul transmis de Patriarhul Daniel pentru români cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

La ce oră începe slujba de Crăciun?

Sâmbătă, 25 decembrie 2021 – Praznicul Nașterii Domnului. În intervalul orar 09:30 – 12:30 este oficiată Sfânta Liturghie arhierească, alături de un sobor de preoți și diaconi. Acest sobor va fi unul restrâns, iar slujba este oficiată în interiorul Catedralei Patriarhale.

Te-ar mai putea interesa și: Program STB de Crăciun și Revelion. Cum vor circula mijloacele de transport în comun

Vineri, în data de 31 decembrie 2021 – Ajunul Anului Nou. În intervalul orar 16:00 – 18:00 este oficiată Slujba Vecerniei. Tot vineri, în intervalul orar 23:30- 00:30, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia Slujba trecerii dintre ani.

Sâmbătă, în data de 1 ianuarie 2022 – Anul Nou. În intervalul orar 09:30 – 12:30, alături de un sobor restrâns de preoți și diaconi, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească. Slujba va fi oficiată în interiorul Catedralei Patriarhale.

Mesajul transmis de Patriarhul Daniel pentru români

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj pentru români, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Preafericitul le urează tuturor credincioșilor un Crăciun Fericit și un an nou cu bucurii. De asemenea, îi îndeamnă pe oameni să arate iubire smerită și darnică și să le ofere daruri copiilor, bătrânilor, oamenilor bolnavi, celor săraci și celor singuri.

„Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul ne vestește iubirea smerită și darnică a lui Dumnezeu Tatăl, care a trimis în lume pe fiul Său cel veșnic pentru a mântui pe oameni de păcat și de moarte și a le dărui viață veșnică.

Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toți să fim darnici, precum magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire smerită și darnică, să oferim daruri copiilor, dar și bătrânilor, bolnavilor, săracilor și celor singuri.

Cu prilejul sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2022 și Botezului Domnului, vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie, împreună cu salutarea tradițională de la mulți ani!”, a transmis Preafericitul Părinte Daniel tuturor românilor, potrivit basilica.ro.

Cookies