La Catedrala Patriarhală se ajunge azi dinspre Piața Unirii. Slujba de Bobotează, oficiată de Patriarhul Daniel, care va sfinți Apa

06 ian. 2022
45 Afișari
La Catedrala Patriarhală se ajunge azi dinspre Piața Unirii. Slujba de Bobotează, oficiată de Patriarhul Daniel, care va sfinți Apa
Accesul spre Catedrala Patriarhală se va face dispre Piața Unirii. Slujba Sfințirii Mari a apei va fi oficiată de Patriarhul Daniel | Sursă foto: TRINITAS TV - Facebook

Accesul credincioșilor la slujba de Bobotează de la Catedrala Patriarhala de anul acesta se va putea face doar dinspre Piața Unirii. De asemenea slujba Sfințirii Mari a apei va fi oficiată de Patriarhul Daniel.

În ziua de Bobotează foarte mulți credincioși merg la slujbe și la manifestări religioase. Anul acesta, accesul spre Catedrala Patriarhală pentru se va face doar dinspre Piața Unirii. Se dorește evitarea aglomerației și protezarea celor ce vor fi prezenți la slujbă.

Accesul spre Catedrala Patriarhală se va face dispre Piața Unirii

Accesul celor ce doresc să participe la manifestările religioase de la Catedrala Patriarhală se va face azi, începând cu ora 6:30 doar dinspre Piața Unirii.

Pentru a se asigura distanțarea fizică necesară și pentru a se prevenii aglomerările excesive se va crea pentru cei ce doresc să intre în lăcașul de cult un culoar special amenajat. Acesta va fi bine delimitat pe partea dreaptă, după cum a anunțat Jandarmeria Capitalei printr-un comunicat transmis către Agerpres. Intrarea și ieșirea credincioșilor prin strada 11 Iunie vor fi restricționate.

Cei ce vor participa la slujbă, vor fi îndrumați de către voluntari spre locurile unde pot intra un număr limitați de oameni. Agheasma Mare va fi și ea oferită de către voluntari în sticle îmbuteliate de câte 1 litru.

Jandarmeria le recomandă celor ce vor participa la slujbă să adopte un comportament civilizat și să respecte indicațiile ce le sunt oferite. De asemenea cei ce vor participa la slujba de Bobotează trebuie să fie precauți și să respecte regulile sanitare. Purtarea măștii și păstrarea distanței sunt obligatorii.

Slujba Sfințirii Mari a apei va fi oficiată de Patriarhul Daniel

Biroului de Presă al Patriarhiei Române a anunțat programul slujbei de Bobotează. Evenimentele liturgice se vor desfășura în urmatoarea ordine.

  • Ora 07:00 se vor oferii credincioșilor prezenți câte o sticlă de Aghiasmă Mare ce a fost sfințită în data de 5 ianuarie. (Ajunul Botezului)
  • Între 09:30 și 12:30 se va săvârși Sfânta Liturghie. În exteriorul Catedralei vor fi puse scaune și un ecran pe ca cei ce nu se află în interior să poată urmări Sfânta Liturghie.
  • Între 12:30 și 13:30 se va săvârși Slujba Sfințirii Mari a apei de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Cei prezenți vor fi binecuvântați prin stropirea cu Aghiasma Mare.
Cookies