La București se va organiza Campionatul Mondial de Baschet 3×3 pentru Tineret. Nicușor Dan a semnat un acord de cooperare cu Federația Română de Baschet

12 iul. 2022
252 Afișari
La București se va organiza Campionatul Mondial de Baschet 3x3 pentru Tineret. Nicușor Dan a semnat un acord de cooperare cu Federația Română de Baschet
La București se va organiza Campionatul Mondial de Baschet 3x3 pentru Tineret. Nicușor Dan a semnat un acord de cooperare cu Federația Română de Baschet. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

În toamnă, la București, se organizează Campionatul Mondial de Baschet 3×3 pentru Tineret. Nicușor Dan a anunțat, în aces sens, că a semnat un acord de cooperare cu Federația Română de Baschet.

Campionat Mondial de Baschet 3×3 pentru Tineret la București

Primarul General al Capitalei a anunțat pe Facebook că a semnat un acord de cooperare cu Federația Română de Baschet pentru organizarea Campionatului Mondial de Baschet 3×3 pentru Tineret, la București.

Competiția sportivă se va desfășura în perioada 5-9 octombrie 2022. Primăria Capitalei sprijină evenimentul cu suma de 1.5 milioane de lei și prin găzduirea meciurilor la Circul Metropolitan București.

Peste 40 de echipe naționale din întreaga lume sunt așteptate la Campionatul Mondial de Baschet. Meciurile vor fi transmise în direct, pe canalul de YouTubeal Federației Internaționale de Baschet, dar și prin intermediul televiziunilor țărilor participante.

Prestigiu și vizibilitate pentru București, spune Nicușor Dan

Nicușor Dan spune că acest eveniment sportiv va aduce prestigiu și vizibilitate pentru Capitală. În același timp, va contribui la promovarea baschetului, în rândul tinerilor, în formula de 3×3.

Primarul General al Capitalei a ținut să vorbească și despre performanțele jucătorilor români de baschet:

„Țin să menționez faptul că jucătorii români de baschet 3×3 au înregistrat succese deosebite în ultimii ani, atât la nivelul echipei masculine cât și feminine. Astfel, România s-a clasat în primele 7 echipe ale lumii la Jocurile Olimpice și a obținut medalii de aur și argint la Campionatele Europene”, a conchis edilul Capitalei, Nicușor Dan.

Cookies