La București, Patriarhul Daniel anunță că se roagă pentru pace. Și face apel la încetarea focului

24 feb. 2022
279 afișări
La București, Patriarhul Daniel anunță că se roagă pentru pace. Și face apel la încetarea focului
La București, Patriarhul Daniel anunță că se roagă pentru pace. Și face apel la încetarea focului. Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Patriarhul Daniel face joi, 24 februarie 2022, apel pentru încetarea războiului în Ucraina, dar și apel pentru rugăciune pentru pace.

Patriarhul Daniel anunță că se roagă pentru pace

Alături de celelalte instituții importante, atât din România, cât și din Uniunea Europeană, Biserica Ortodoxă Română a declarat, în mod oficial, că a luat cunoștință, cu maximă îngrijorare, de începerea războiului din Ucraina. Operațiunea militară a fost declanșată de Rusia împotriva unui stat suveran și independent.

„Ne exprimăm pe această cale speranța că forțele politice euro-atlantice mai pot găsi calea unui dialog pacificator spre binele Ucrainei și al întregii Europe”, declară Preafericitul Daniel, potrivit basilica.ro.

Biserica Ortodoxă Română își exprimă solidaritatea deplină pentru creștinii români ortodocși care trăiesc în Ucraina, dar și disponibilitatea „de a-i ajuta după propriile noastre puteri”.

Patriarhul Daniel spune că se roagă pentru ocrotirea poporului ucrainean, dar și pentru înțelepciune care să aducă pacea tuturor conducătorilor politici responsabili.

Papa Francisc: Dumnezeu vrea ca noi să fim frați și nu inamici

Suveranul Pontif a transmis cea mai puternică declarație de la începutul crizei din Ucraina.

„Am o mare durere în suflet în faţa agravării situaţiei în Ucraina. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii tot mai alarmante”, a declarat Papa Francisc la finalul audenţei sale generale săptămânale, potrivit știripesurse.ro.

Papa Francisc a spus în fața credincioșilor că se roagă pentru toate părțile implicate, pentru ca acestea să se abțină de la orice fel de acțiune care ar putea să provoace și mai multă suferință populațiilor.

De asemenea, data de 2 martie (Miercurea Păresimilor – zi care marchează începutul Postului Catolic) a fost declarată, de către Suveranul Pontif, „zi de post şi rugăciune pentru pace în Ucraina”.

Papa a subliniat că Dumnezeu „vrea ca noi să fim frați și nu inamici”.

Cookies