La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului

12 mai 2023
1550 Afișari
La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului

Până la UMAMI Street Food Truck:

Weekend de weekend, tot felul de festivaluri inundă bulevardele Bucureștiului și parcă, în ultima vreme, toate arată la fel, toate miros la fel, toate sună la fel. Că se numește Street Food Festival sau Bonheur, chiar nu mai contează.

Aceiași oameni, aceleași fețe, aceleași cașcarabete cu mâncare la suprapreț, aceeași muzică, aceleași cozi interminabile pentru un dumicat de pâine. E nasol? Da. Le frecventez? Bineînțeles. Realitatea e că fac parte din publicul target și nu ratez nici o ocazie de a privi spectacolul social în timp ce-ndes în mine mâncare cu nemiluita ca o vită nehalită scăpată-n lanul de lucernă.

UMAMI Street Food Truck

Spre exemplu, weekendul ăsta am descoperit un food truck cu 3 produse mari și late (4, dacă pun la socoteală și cartofii), din care două își merită banii cu vârf și îndesat.

Se numește UMAMI Street Food Truck. O cașcarabetă pe roți în care stau îngrămădiți 3 bucătari corpolenți ce gravitează în jurul unui al 4-lea băiat. Casierul. Tipul cu tricou albastru.

Judecata de Acum

Sunt un suflet gras și degrabă pofticios. E ceva în mine care nu mă lasă să mânânc sănătos la festivaluri. De aceea am ales 3 preparate de la UMAMI Street Food Truck:

Philly Steak & Cheese | 45 lei

45 de lei și 10 minute mai târziu (destul de rapid, dacă mă întrebi pe mine) am primit o baghetă cu friptură de vită suculentă, brânză cheddar, ceapă și gogoșari. Un sandwich consistent, umplut bine de tot cu carne de vită suculentă, fragedă și gustoasă.  Fără zgârciuri, doar carne și un soi de untură care se prelinge pe degete dacă nu ești atent.

Sloppy, cum ar zice americanul, adică exact cum ar trebui să fie un preparat de street food. Unsuros, nesănătos și extrem de savuros. Carne bună și brânză topită într-o chiflă puhavă și puțin dulceagă. Ce-ți poți dori mai mult? Un concurent puternic la adresa oricărui burger gourmet vândut pe raza festivalului, oricare ar fi el, festivalul. E mult 45 de lei?

Tagliata Chimichurri | 55 lei

Pe o tăviță de carton, am primit niște feliuțe de friptură de vită, câțiva cartofi prăjiți, sos chimichurri, rucola și parmezan. Ca să poți judeca pe deplin preparatul, trebuie mai întâi să vezi cu ochii tăi bucata de vită din care se prepară. Vită de cea mai bună calitate, pigulită cu cuțitul până rămâne cea mai bună versiune.

E genul de mâncare foarte gustoasă, dar între noi fie vorba, dacă te rezumi doar la acest preparat, s-ar putea să mori de foame. Te satisface, dar nu „te umple” cum s-ar zice. Data viitoare când nimeresc într-un restaurant cu pretenții și plătesc 100 de lei pentru o vită prost gătită, promit că îi trimit la UMAMI Streed Food Truck, să vadă cât de gustoasă poate fi o vită gătită pe o plită banală, într-o cușmelie pe roți. Fragedă, sărată, fresh și unsuroasă. Tacâmurile sunt pentru simandicoși.

A se mânca cu mâna din dotare.

Instinctul îmi spune că tagliatei i-ar sta bine și într-o chiflă dulceagă stropită din belșug cu chimichurri.

New York Hotdog | 30 lei

Nu știam că-n New York se vând cabanoși în chiflă. E destul de okay pentru un sandwich cu două fire de cârnați. Asezonat cu ceapă uscată, maioneză cu leurdă și varză murată. Nu e wow, dar te satură, cu doar 30 de lei.

Bașca, dacă pui lângă și un pahar de bere, adio și pe-aici ți-e drumu’. N-am prea simțit leurda din ecuație. Apreciez faptul că băieții folosesc (sau cel puțin vor să folosească) ingrediente de sezon, cum ar fi leurda, lucru rar întâlnit pe la food truck-uri.

Și, pe principiul una caldă, alta rece: cartofii sunt de la metro, congelați, dar hei, nu le poți avea pe toate. Corect?

Total UMAMI Stree Food Truck: 130 lei.

O să mai mănânc pentru tine de la ei? R: Da.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine:

 

Cookies