La 105 ani s-a vindecat de COVID cu o rețetă minune. Așa a scăpat și de gripa spaniolă

27 feb. 2021
1191 Afișari
La 105 ani s-a vindecat de COVID cu o rețetă minune. Așa a scăpat și de gripa spaniolă

La 105 ani s-a vindecat de COVID cu o rețetă minune, despre care puțini ar spune că funcționează: este vorba, pe lângă rugăciune, de stafide înmuiate în...gin.

Povestea Luciei DeClerck, care la 105 ani s-a vindecat de COVID cu o rețetă minune, face înconjurul lumii. Cea mai în vârstă rezidentă a unui cămin de bătrâni dini New Jersey, SUA, a contractat coronavirusul la vârsta de 105 ani, la o zi după ce a făcut a doua doză de vaccin, dar a supraviețuit, așa cum trecuse cu bine și de gripa spaniolă.

 

”Inițial s-a speriat. Nu îi plăcea să stea în autoizolare și îi era dor de momentele de socializare cu ceilalți rezidenți ai căminului. După contractarea bolii a avut simptome ușoare, iar după două săptămâni s-a vindecat”, a declarat administratorul azilului de bătrâni.

Născută în 1916 în Hawaii din părinți veniți din Guatemala și Spania, Lucia a supraviețuit gripei spaniole, celor două războaie mondiale și decesului a trei soți și a unui fiu.

La bătrânețe Lucia s-a mutat în New Jersey alături de unul dintre fiii săi, iar la vârsta de 90 de ani a decis să se mute la un cămin pentru bătrâni.

“Rugăciune, rugăciune și iar rugăciune. Fără fast food”, este secretul logevității femeii din New Jersey. Însă, înfrângerea coronavirusului se datorează, potrivit bătrânei, consumului zilnic de stafide înmuiate în gin, notează nytimes.com.

La 105 ani s-a vindecat de COVID cu stafide înmuiate în gin

Ea mănâncă în fiecare dimineață 9 stafide aurite înmuiate în gin. Acum, toată familia ei a preluat rețeta și speră să fie la fel de longevivi ca ea.

Acum a devenit cea mai bătrână supraviețuitoare a Covid-19 din azil, iar cazul ei a atras atenția și guvernatorului din New Jersey, Phil Murphy, care a sunat-o personal și a felicitat-o.

Tratamentul-minune anti-Covid a fost aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente. Acesta a fost folosit și de fostul președinte al SUA, Donald Trump.

Medicamentul pentru tratarea COVID-19 este în teste la Institutul ”Matei Balș” din București.

Cookies