ARHIVA B365

Svetlana Kuzneţova: Simona Halep joacă un tenis foarte inteligent

„Simona Halep joacă un tenis foarte inteligent. Nu este dominatoare şi dozează viteza foarte bine. Dar nu este de competenţa mea să prezic dacă ea poate câştiga turneul”, a spus Kuzneţova, conform realitatea.net. 

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a înregistrat, miercuri, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusă Svetlana Kuzneţova, numărul 28 WTA şi cap de serie 27.

Pentru un loc în finală, Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28.

Simona Halep, 23 de ani, a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportivă din România care se califică în semifinelele unui turneu de Grand Slam după performanţa similară reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Ce scrie presa internaţională despre SIMONA HALEP, după victoria de azi de la ROLAND GARROS 

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

Simona Halep, PRIMA româncă semifinalistă a unui turneu de Grand Slam după 17 ani. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button