Kremlinul reacționează după ce în presă apar zvonuri potrivit cărora Vladimir Putin ar avea cancer. De la ce au pornit aceste speculații

02 apr. 2022
327 Afișari
Kremlinul reacționează după ce în presă apar zvonuri potrivit cărora Vladimir Putin ar avea cancer. De la ce au pornit aceste speculații
Kremlinul reacționează după ce în presă apar zvonuri potrivit cărora Vladimir Putin ar avea cancer. De la ce au pornit aceste speculații. Sursa foto: Hotnews

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat zvonurile ajunse în presă cu privire la afecțiunile cu care s-ar confrunta președintele Rusiei, Vladimir Putin. Peskov a declarat pentru publicația online rusă „Atenție: mass-media” faptul că aceste speculații ar fi de fapt doar „ficțiune și minciună”.

Zvonurile privind sănătatea precară a președintelui rus Vladimir Putin au făcut înconjurul lumii în ultimele săptămâni, după ce mai multe informații privind un număr ridicat de personal medical care s-ar afla în permanență alături de Putin au fost publicate de unele site-uri de investigații din Rusia, potrivit Gândul.

Vladimir Putin ar fi însoțit adesea de un specialist în cancer tiroidian, potrivit site-ului de investigații Projekt

Liderul rus Vladimir Putin ar fi fost vizitat pe parcursul mai multor luni de oncologul Evgeny Selivanov, chirurg specializat în cancerul tiroidian. Acesta ar fi mers la reședința de la Soci a președintelui de nu mai puțin de 35 de ori. Informațiile privind evidența doctorilor care l-au vizitat pe șeful de stat al Rusiei au fost publicate de site-ul de investigații rus Agents Media. Totuși, aceste informații nu au fost confirmate momentan de o sursă oficială.

Aceste informații au fost preluate și dezvoltate într-o anchetă și de o altă publicație din Rusia, Proiekt, publicație care fusese inițial închisă de autoritățile ruse. Redactorul-șef Roman Badanin a fost numit de Kremlin „agent străin”, în timp ce editorul-șef a fost catalogat drept „entitate nedorită pe teritoriul Federației Ruse.

Kremlinul neagă zvonurile privind starea de sănătate precară a lui Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat informațiile potrivit cărora Vladimir Putin ar avea cancer tiroidian sau ar fi suferit operații din cauze oncologice.

Și președintele Belarusului, Aleksandr Lukashenko a declarat în urmă cu câteva săptămâni faptul că Vladimir Putin se află într-o formă „excelentă” și că este sănătos. Mai mult, Lukashenko adăugase că relatările despre starea precară de sănătate a președintelui rus sunt răspândite de Occident pentru a submina credibilitatea în Vladimir Putin.

Cookies