KOVESI: Numărul denunţurilor la DNA a crescut.Nu voi permite nimănui să intervină în activitatea DNA

de:
10 iun. 2014
0 Afișari
KOVESI: Numărul denunţurilor la DNA a crescut.Nu voi permite nimănui să intervină în activitatea DNA

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţine, într-un interviu pentru ziare.com, că magistraţii care plimbă dosare prin instanţă ani de zile, ar trebui să fie sancţionaţi.

„Dosarul Oprişan. Rechizitoriul a fost făcut în 2006, se judecă de 8 ani de zile. În 1000 de zile au fost audiaţi doar 72 de martori. Am solicitat inspecţiei să verifice de ce se dau termene de judecată şi de peste 100 de zile. Dacă ţii dosarul în fişet patru ani şi el se prescrie, sigur e un element de vinovăţie. De multe ori, magistraţii care au fost dovediţi corupţi au mai fost reclamaţi la Inspecţia judiciară pentru diverse abateri, dar nu s-a întamplat nimic”, spune Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi mai spune că DNA a solicitat guvernului mărirea schemei de poliţişti, pentru a putea recupera prejudiciile din dosare.

„Cei 50 de poliţişti ne-ar ajuta să identificăm valorile care pot fi sechestrate. Mai nou, există o „modă”: infractorii îşi fac conturi în paradisuri fiscale, îşi fac off-shore-uri, cumpără imobile în străinătate, fac tranzacţii ascunse sub forma unor contracte de împrumut sau vânzare-cumpărare. Există şi „moda” divorţului pentru a evita confiscarea”, spune aceasta.

Procurorul-şef al DNA susţine în interviu că tot mai multe dosare au la bază denunţuri.

„Colegii de la Suceava, Timişoara sau Constanţa au început să aibă anchete importante. Sunt oameni de afaceri care denunţă licitaţii trucate, faptul că li se solicită mită ascunsă sub diverse forme. Într-un an de zile la DNA au fost înregistrate 4.000 de dosare la aproximativ 100 de procurori”, mai spune Kovesi.

Kovesi a mai precizat că, dacă cineva îşi imaginează că va putea să dea afara toţi procurorii din DNA, se înşală. „Voi apara orice procuror DNA cat timp isi face treaba. Nu voi permite nimanui sa schimbe procurori si sa intervina in activitatea Directiei, pentru ca facem anchete privind persoane importante”, a declarat Kovesi.

Cookies