ARHIVA B365

Kovesi: Dosarul lui Sorin Oprescu, deschis în primăvară. DE CE nu s-a aplicat procedura flagrantă

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a spus marți că nu a fost un flagrant în dosarul lui Oprescu.

„Din considerente de tactică ale anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârșirii presupusei fapte, ci imediat după. A fost citat cu mandat de aducere. Mai mult decât atât, ca și un detaliu tehnic, potrivit Codului de procedură penală, nu se pot efectua percheziții domiciliare după orele 20:00, deci perchezițiile pe timp de noapte. Având în vedere că în această cauză sunt suspectate și alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după presupusa comitere a faptei”, a afirmat Laura Codruța Kovesi, potrit b1.ro. 

De asemenea, șefa DNA a mai spus că dosarul a fost deschis în primăvara acestui an ca urmare a unor plângeri împotriva lui Oprescu.

„În cazul Oprescu, nu s-a aplicat procedura flagrantă. Dosarul a fost deschis în primăvara acestui an, ca urmate a unor plângeri formulate de două persoane fizice, în luna martie, altele decât persoana care a oferit în seara de 5 septembrie bani primarului. Persoana care a oferit această sumă de bani, nu are calitatea de denunțător, ci are calitatea de suspect și a fost propus cu măsura arestului la domiciliu în cursul zilei de ieri, măsură care a și fost aprobata de instanța de judecată. În prezent este în arest la domiciliu, are de suspect şi nu de denunţător”, a spus șefa DNA.

Este vorba despre Bogdan Popa, director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, instituție subordonată Primăriei Capitalei. 

„O parte din bani au fost găsiți cu ocazia percheziţiei corporale asupra suspectului, o parte din bani au fost găsiţi la domiciliu”, a spus Kovesi.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button