Kovesi: Dosarul Dragnea, finalizat. Urmează să verific legalitatea soluţiei şi să mă pronunţ

de:
02 oct. 2013
4 Afișari
Kovesi: Dosarul Dragnea, finalizat. Urmează să verific legalitatea soluţiei şi să mă pronunţ

„În ceea ce privește dosarul privind suspiciunile de fraudă la referendum, în care este implicată o persoană care deține o funcție importantă în stat, dosarul a fost finalizat, urmărirea penală a fost finalizată. Procurorul mi-a prezentat un proiect de soluție. Urmează să verific legalitatea soluției și să mă pronunț în perioada imediat următoare. Este vorba de cazul Dragnea”, afirmă șeful DNA într-un interviu acordat Agerpres.

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a dispus miercuri încetarea delegării procurorului Lucian Papici, cel care s-a ocupat de ancheta în cazul Dragnea, în funcția de șef al secției I din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit unor surse judiciare, încetarea delegării lui Papici la șefia Secției I din DNA a venit după ce procurorul a finalizat ancheta în dosarul privind frauda de la referendumul privind demiterea președintelui României, în care inculpat este vicepremierul Liviu Dragnea.

În urmă cu o săptămână, Tiberiu Nițu îi prelungise lui Papici delegarea în funcția de conducere cu încă trei luni, la cererea procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi.

Tot miercuri, Tiberiu Nițu a semnat și revocarea delegării adjunctului șefului secției I, Mariana Alexandru, acesta și Lucian Papici urmând să activeze ca simpli procurori la DNA.

Cookies