ȘTIRI

Kovesi: Ancheta în dosarul lui Victor Ponta este aproape finalizată

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a oferit, marți, noi detalii despre stadiul anchetei în cazul dosarul lui Victor Ponta. 

„Procurorul de caz va decide când finalizează ancheta. Știu doar că este aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe. În momentul în care se va da o soluție, o să vă anunțăm”, a spus Kovesi, potrivit Agerpres.

Reacția lui Victor Ponta a venit imediat. 

„Cea mai bună veste pentru mine. Să se decidă cât mai repede. Îmi doresc cât mai repede să se finalizeze acest lucru, pentru că totuși stau cu acei 51.000 de lei pe care i-am plătit. (…) Mă bucur de ce a zis procurorul șef, nu-mi doresc decât să am cel mai repede o soluție. De aia am cerut disjungerea. (…) Iar anunțul de azi e un anunț bun pentru ceea ce-mi doresc eu”, a arătat Ponta, la sediul central al PSD.

Victor Ponta este cercetat de DNA în dosarul „Rovinari-Turceni” pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Șova pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Pe 3 septembrie, Victor Ponta a cerut procurorilor DNA ca dosarul său să fie disjuns din dosarul „Rovinari-Turceni”, motivând că dorește ca situația sa să se rezolve mai repede.

Dosarul are legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică în cele două cabinete de avocatură deținute de Ponta și Șova.

Potrivit DNA, în cazul lui Victor Ponta prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală se ridică la suma de peste 51.300 lei, iar pentru recuperarea acestei sume a fost pus sechestru pe un apartament al premierului.

Procurorii susțin că acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA ‘Șova și Asociații’, reprezentată de Dan Șova, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat ‘Ponta Victor-Viorel’.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button