Kovesi: Acuzaţiile împotriva lui Dan Voiculescu se prescriu în şase luni

de:
11 iun. 2014
0 Afișari
Kovesi: Acuzaţiile împotriva lui Dan Voiculescu se prescriu în şase luni

În dosarul aflat pe rolul Curții de Apel Bucureşti faptele se vor prescrie în luna decembrie 2014, a spus marţi seară Laura Codruţa Kovesi la TVR 1, conform Digi 24.

„Un dosar care a fost pe rolul instanțelor de judecată mai mult de şase ani este important să se soluționeze printr-o hotărâre. Indiferent că este de condamnare, de achitare, important este să nu stăm şi să aşteptăm ca într-un dosar să intervină prescripția răspunderii penale, pentru că atunci putem să fim suspicioşi cu privire la activitatea celor care trenează judecarea unui dosar aşteptând să intervină prescripția. Este important să se dea o soluție indiferent care este”, a declarat procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare – ICA, în care este inculpat şi omul de afaceri şi fondatorul Partidului Conservator Dan Voiculescu, a fost amânat din nou marți, pentru 1 iulie, de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti. Avocaţii inculpaţilor au cerut instanţei scoaterea cauzei de pe rol şi trimiterea acesteia pentru repartizare aleatorie unui nou complet de judecată, după ce un magistrat a fost reţinut de procurori la ultimul termen, iar un alt judecător a cerut pensionarea începând chiar cu data de 1 iulie.

Magistraţii au rămas în pronunţare, urmând să stabilească dacă vor judeca în continuare această cauză în acelaşi complet sau dacă scot dosarul de pe rol şi îl trimit spre repartizare aleatorie.

Dan Voiculescu este acuzat că a prejudiciat statul cu peste 60 de milioane de euro în Dosarul Institutului de Cercetări Alimentare. Tribunalul Capitalei, prima instanţă, l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani. Aceeaşi instanţă a respins şi o primă tentativă de anulare a privatizării ICA.

Cookies