ARHIVA B365

Kovesi acuză presiuni politice pentru abandonarea unor cazuri de corupţie

Însă fosta jucătoare de baschet, în vârstă de 41 de ani, nu pare îngrijorată, notează agenţia. „Rezistenţa procurorilor la asemenea presiuni a crescut”, a declarat miercuri cel mai tânăr procuror general din istoria României şi prima femeie care a deţinut acest post, anterior.

„Presiunea va continua atât timp cât investigăm asemenea cazuri”, a spus ea, potrivit Mediafax

În opinia sa, „este important ca membrii clasei politice să ajungă la o anumită maturitate politică şi să înţeleagă că tot ceea ce vor procurorii este adevărul, în cazuri, şi că nu avem alte interese”, a subliniat Kovesi pentru Reuters, care notează că DNA se bucură de un succes atât de mare în ţară, încât echipaje de televiziune sunt staţionate permanent în faţa instituţiei, aşteptând următorul politician, om de afaceri sau judecător vizat.

Anchetarea cumnatului şi socrului premierului, unor miniştri şi liderului unui partid mediu ţin titlurile presei locale, notează agenţia, adăugând că eforturile celor peste 100 de procurori au dovedit că numeroase contracte de stat sunt acordate în schimbul unor favoruri sau mitei, iar şapte procente dintre parlamentarii aleşi în 2012 au fost condamnaţi sau sunt anchetaţi pentru corupţie. DNA a obţinut 1.138 de de condamnări anul trecut, investigând şi obţinând condamnarea unor oameni despre care cândva se credea că erau de neatins.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button