Kosheen (UK) Live

de:
05 oct. 2012
0 Afișari
Kosheen (UK) Live

Din când în când apare câte o trupă care nu numai ca ignoră orice reguli, dar le și rescrie. De la formarea lor în anii ’90, Kosheen au demonstrat că succesul nu trebuie să vină în termenii dictați de alții. Printr-o fuziune a vocii cântăreței Sian Evans cu electronica întunecată a lui Darren Decoder și Markee Substance, KOSHEEN au creat melodii prin care sunetul spune o poveste, în același mod în care o fac și versurile, iar limitele muzicale sunt depășite și provocate în permanență.

Darren Decoder a luat drumul muzicii electronice datorită influențelor muzicale primite de la Portishead, Orbital și drum’n’bassului ambiental auzit la LTJ Bukem. Si-a început cariera de  DJ punand muzica împreună cu Markee Substance la petreceri rave, ca mai apoi să creeze petrecerile de clubbing Ruffneck Ting in zona Bristolului și South West. Crescut cu muzica unor trupe precum The Smiths, Echo & The Bunnymen, Stone Roses și Happy Mondays, Markee a devenit foarte instrumental într-o zonă drum’n’bass. În curând, cei doi aveau s-o cunoască pe Sian Evans, in Bristol.

Sian fugise de acasă la 16 ani și preferand sa isi ia o multime de joburi temporare, doar ca să poată călători la festivalurile și petrecerile ce aveau loc în întreaga țară. Dupa ce a devenit mama, in 1991, Sian s-a implicat in diverse campanii dedicate protecției mediului și în organizarea festivalurilor de vară, iar noaptea, când fiul ei dormea, scria poezii și crea muzică, multe dintre versuri regasindu-se pe viitoarele albume KOSHEEN. 

De-a lungul timpului, trio-ul a învățat ca pot combina dragostea lor pentru rock, hip-hop, jazz, drum’n’bass și folk, pline pasiune, cu un sound cu adevărat special pe care publicul si presa de specialitate avea sa il remarce in scurt timp.

Melodia ‘Hide U’ a ajuns pe poziția 6 în Marea Britanie, în timp ce ‘Catch’ ajunge pe locul 15, iar ‘Hungry’ pe locul 13. Albumul ‘Resist’ avea să ajungă pe locul 8 în Marea Britanie și în top 30 în Australia, Olanda, Belgia și Grecia. Albumul s-a vândut în peste jumătate de milion de copii la nivel mondial!

‘Hide U’ a câștigat ‘Best Remix’ la Muzik Dance Awards și Record of The Year la Dancestar USA Awards în Miami. 

Datorită albumului ‘Resist’ trupa a susținut 141 showuri, în 33 de țări, având un public de peste 1 milion de oameni.

Al doilea lor album, intitulat ‘Kokopelli’ după simbolul indian nord-american al feritilității, individualității și muzicii, a fost o colecție hipnotică și intimă de cântece din suflet. A ajuns să fie cel mai bine cotat LP al KOSHEEN, pe locul 6, și le-a adus și o nominalizare la Brit Awards.

După ce ‘Kokopelli’ ajunge Gold în Marea Britanie, KOSHEEN semnează cu Universal Germany (UDD) și lansează al treilea album – ‘Damage’, cel mai ”mare” și cel mai frumos album de până acum. 

KOSHEEN au reușit să suțină spectacole în jurul lumii, incluzând China, Taiwan și Orientul Mijlociu, Rusia și Australia, cântând pe scene de festival din Germania, Olanda, Belgia, Austria, Elevția, Cehia, Polonia, Ungaria, România, Serbia, Letonia și Estonia. 

 
www.kosheen.eu
www.myspace.com/kosheen1
www.kosheen.tv

Intrare: 35 lei  sau 25 lei – in pre-sale (pana pe data de 7 octombrie)

Biletele pot fi rezervate prin email la adresa [email protected].
Biletele pot fi ridicate de la bar incepand cu data de 5 octombrie.

 

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music ChannelZile si NoptiJurnalul NationalBeWhere7seriVICE,  Decat o RevistaSUNETETATAIAArte si Meserii, Ziarul Studentesc Carevasazica,  IQadsVeioza ArteMetropotam.roInfoMusic.roMusicnights.roUrban.roBestmusic.ro,Metalhead.roMetalfan.roNo.3.rob365.ro9am.roModernism.roLiternet.roHypeStreet.roTonight.euHipmag.roAnyplace.ro,tilllate.comiConcert.roNights.roBeatfactor.roGingergroup.roOrasulm.euhailaconcert.roMaximumRockalternativ.roelectroblog.ro,thebeat.romuzicabuna.rohyperliteratura.rostudentie.ro,  woobicha.roMixtopia.rosofresh.rosub25.rosubAsfalt.ro121.ro,shoppingreport.roshoppingnews.rohotcity.rokudika.romodista.roafterhours.rovinsieu.roevenimenteincluj.roindiescouts.ro.

Cookies