Klaus Iohannis, vizită în Parcul Natural Comana, aproape de București. Președintele a vorbit despre schimbările climatice și a lăudat autoritățile locale: Vă dau nota zece | VIDEO

04 aug. 2021
211 Afișari
Klaus Iohannis, vizită în Parcul Natural Comana, aproape de București. Președintele a vorbit despre schimbările climatice și a lăudat autoritățile locale: Vă dau nota zece | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a efectuat, miercuri dimineață, o vizită în Parcul Natural Comana, aproape de București, la vreo 30 de kilometri. Acolo, șeful statului s-a plimbat cu barca, a vizitat rezervația și a vorbit, în natură, despre schimbările climatice din România, dar și despre principalele probleme politice ale țării. Mai mult, acesta a lăudat autoritățile locale și le-a spus că le dă nota zece pentru acest proiect.

Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Parcul Natural Comana. Pe lângă vizita propriu-zisă, șeful statului a participat și la o conferință de presă unde a subliniat importanţa acţiunilor privind combaterea schimbărilor climatice şi implicit necesitatea protejării mediului înconjurător din România. Vestea vizitei a fost dată de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis, vizită în Parcul Natural Comana, aproape de București

Președintele a vizitat parcul, s-a plimbat cu barca și a vorbit despre combaterea schimbărilor climatice și protejarea acestor zone de o deosebită importanță. Șeful statului spune că a efectuat această vizită pentru a atrage atenția cu privire la importanța zonelor naturale protejate.

„Trebuie să conştientizăm importanţa extraordinară a acţiunilor care vin să combată schimbările climatice, dar în acelaşi timp să protejăm mediul. O zonă ca aceasta, care este foarte aproape de Bucureşti, are aproape aceeaşi valoare pentru bucureşteni cum are un parc (…). Se ajunge foarte uşor aici, o zonă foarte frumoasă, foarte plăcută şi (…) bucureştenii vin în număr mare, de aceea este nevoie să conştientizăm importanţa acestor locuri şi pentru sectorul de recreere”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

De ce a realizat președintele această vizită

„Am venit astăzi aici, în această zonă frumoasă, Comana, pentru a face ce am început deja cu domnul președinte al Consiliului Județean, sa discutăm un pic despre de proiectele de reabilitare, amenajare, punere în valoare, dar prin vizita mea astăzi, aici, vreau să atrag atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului a mai atras atenția că aceste zone de pădure mențin temperatura mai joasă în perioade de caniculă, iar un lucru benefic se întâmplă și atunci când sunt ploi sau furtuni torențiale, zona reține apa. Klaus Iohannis a mai spus că nimeni nu poate să mai nege schimbările climatice.

„Prin vizita mea, astăzi, aici vreau să atrag atenţia asupra importanţei acestor zone naturale protejate. Vedeţi, suntem într-o zi foarte călduroasă, dar pădurea menţine temperatura un pic mai joasă. Similar, când avem furtuni, ploi torenţiale, zonele de pădure reţin apa şi cred că nu mai este nimeni care poate să nege schimbările climatice. Chiar la noi am avut în această primăvară şi în această vară, din păcate, foarte multe fenomene meteo ieşite din comun, am avut zile caniculare, mult mai multe decât altă dată, am avut furtuni, ploi torenţiale. Ştiţi că în săptămânile trecute am avut inundaţii grave în mai multe zone ale ţării”, a mai declarat liderul României.

Autoritățile locale au primit nota 10 de la președinte

Mai mult autorităţile locale au fost felicitate de Iohannis pentru proiectele de extindere a zonei, motiv pentru care au primit o notă de 10, cum a spus-o însuși președintele. Cel care i-a prezentat proiectele de dezvoltare a zonei a fost chiar președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, explicând importanța parcului pentru județul pe care îl conduce.

„Este un parc foarte important care influenţează viaţa socio-economică a judeţului Giurgiu, motiv pentru care Consiliul Judeţean a avut şi în trecut şi pregăteşte un număr de proiecte importante care să ne ajute să punem în valoare această bogăţie de care ne mândrim”, a transmis Dumitru Beianu care a demonstrat că proietele aflate în derulare privesc reconstrucţia ecologică a bălţii Comana prin ridicarea cotei digului și chiar realizarea unui culoar pentru biciclete de la Bucureşti prin Parcul Comana.

Mai mult, va fi construit digul de apărare până la municipiul Giurgiu, o serie de trasee prin interiorul parcului pentru rezervaţiile de ghimpe şi bujor sălbatic și chiar o zonă de de parcare pentru evenimente.

Cookies