ARHIVA B365

Klaus Iohannis, pe aeroportul Henri Coandă: România sprijină Moldova în parcursul european

„Am dorit să aștept până când în R. Moldova este un Guvern în funcțiune. Vreau să subliniez încă o dată importanța pe care o acord relației cu R.Moldova. prin această vizită vreau, dacă este posibil, să îmbunătățesc aceste relații. Voi avea întâlniri cu președintele Timofti și cu prim-ministul.

Mâine voi avea întâlniri cu liderii partidelor pro-europene și voi avea o intervenție la Universitatea de Stat. Mesajul este unul foarte clar  – România sprijină Moldova, noi ne dorim un parcurs pro-european al Republicii Moldova. Sunt bucuros că voi avea ocazia să am toate aceste întâlniri”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit Administrației Prezidențiale, înainte de plecarea la Chișinău, șeful statului va susține în jurul orei 14,00 o declarație de presă pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, scrie agerpres.ro.

La Chișinău, președintele Iohannis va avea marți convorbiri tete-a-tete cu omologul său moldovean și cu participarea celor două delegații la reședința de stat. Ulterior, cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă. De asemenea, președintele Republicii Moldova va oferi un dineu oficial în onoarea președintelui român la Combinatul de vinuri „Cricova”.

În aceeași zi, șeful statului va avea convorbiri cu convorbiri cu prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

Miercuri, președintele Iohannis va avea întrevederi cu președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, și convorbiri cu președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu.

El va participa și la ceremonia depunerii coroanei de flori la monumentul „Ștefan cel Mare și Sfânt” și va vizita Universitatea de Stat din Moldova, unde va susține o alocuțiune în fața studenților.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button