ARHIVA B365

Klaus Iohannis: România, solidară cu statele lumii în lupta contra terorismului

„Îmi exprim regretul profund față de victimele atentatelor teroriste de astăzi. Aceste atentate ne arată că terorismul reprezintă o amenințare reală în fața căreia trebuie să rămânem fermi și uniți.

România este solidară cu statele lumii în lupta împotriva terorismului și va continua să se implice în combaterea acestui fenomen”, a scris Iohannis, pe Facebook.

Atentate teroriste, soldate cu zeci de morți și răniți, au avut loc vineri în Franța, Tunisia și Kuweit.

Franţa e în alertă după un atac terorist care a vizat o uzină chimică din localitatea Isere, în apropiere de Lyon. Atentatul s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi. Poliţiştii francezi au găsit cadavrul unei persoane decapitate. Preşedintele Francois Hollande a confirmat că este vorba de un act terorist. Potrivit primelor informaţii, un bărbat având asupra lui un steag cu însemnele Statului Islamic a intrat cu maşina în mai multe butelii de gaz.

În Tunisia, cel puțin 37 de persoane, inclusiv turiști străini, au fost ucise vineri de un bărbat înarmat care a deschis focul într-un hotel din stațiunea Sousse, a anunțat Ministerul de Interne tunisian. Atacatorul, care a folosit o armă Kalașnikov, a fost împușcat în schimbul de focuri cu forțele de poliție.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button