ARHIVA B365

Klaus Iohannis respinge propunerea lui Ponta pentru Ministerul Transporturilor

Iată comunicatul Președinției – „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 15 iulie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

De asemenea, Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Faur în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului.

Președintele României nu este de acord cu numirea lui Mihai Fifor, absolvent de filosofie, la Ministerul Transporturilor, informează Realitatea tv, citând surse din administrația prezidențială. MihaiFifor este președintele Comisiei pentru Transporturi de la Senat. 

Mihai Fifor, în vârstă de 45 de ani, absolvent al Facultaţii de Litere a Universităţii din Craiova, este la primul mandat de senator de Dolj, fiind preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Senat, scrie B1 Tv.

Din 2010, el este preşedinte al PSD Craiova. În perioada 1994-2001, a fost cercetător la Institutul de Cercetări socio-umane „C. S. Nicolaescu-Plopşor”, apoi a fost director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, post ocupat pana în anul 2005.

Din 2005 şi până în 2009, Mihai Fifor a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova, iar în 2009 a fost, o perioadă, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, în acelaşi an el revenind la conducerea Muzeului Olteniei, până în 2012. Tot în 2012, a fost din nou secretar de stat în MAI, din luna mai şi până în decembrie.

Printr-un mesaj pe Facebook, Fifor susține că Iohannis nu i-a citit cu atenție CV-ul și că are experiența necesară pentru această funcție. Lipsa experienței și a expertizei este argumentul adus  de Iohannis pentru respingerea lui Fifor. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button