Klaus Iohannis, REACȚIE după votul în cazul Șova: Parlamentul obstrucționează procesele din justiție

de:
02 iun. 2015
0 Afișari
Klaus Iohannis, REACȚIE după votul în cazul Șova: Parlamentul obstrucționează procesele din justiție

„Constat, din păcate, că prin votul dat astăzi în Senat, Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție, apelând la tertipuri procedurale. Atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament și această majoritate”, a declarat Klaus Iohannis marți seara, în urma votului dat de senatori pentru salvarea de la arest a senatorului Dan Șova.

Senatorul Dan Șova a fost scăpat din nou de colegii senatori de încuviințarea reținerii și arestării preventive cerute de Direcția Națională Anticorupție. Rezultatul votului secret cu bile privind încuviințarea reținerii și arestării senatorului lui Dan Șova arată că numărul total de senatori prezenți în ședință a fost de 167. Au fost exprimate 140 de voturi, din care – voturi „pentru” 66, voturi „contra” 72 și două abțineri. Ca urmare, Senatul NU încuviințează reținerea și arestarea senatorului Dan Șova.

„Să trimită Parchetul dosarul în instanță și să terminăm cu toate discuțiile astea politicianiste”, a declarat DAN ȘOVA, marți.

Cookies