Klaus Iohannis, prezent la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din Ilfov: Suntem în continuare în plină pandemie VIDEO

21 apr. 2021
81 Afișari
Klaus Iohannis, prezent la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din Ilfov: Suntem în continuare în plină pandemie VIDEO

Președintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din județul Ilfov, în comuna Afumați, începând cu ora 12.00. Astfel de centre sunt inaugurate azi în 7 județe, Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

„Sunt foarte mulțumit de cum de curs campania de vaccinare de până acum și sunt bucuros să văd că multă lume vine efectiv la vaccinare. Astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile unde e nevoie de vaccinare de acest tip. Se face pur și simplu fără programare.

Vom continua cu campania de vaccinare. Vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului. Am văzut că și în aceste zile s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile.

Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia. Retsicțiile nu elimină pandemia, doar limitează impactul astfel încât eroii din prima linie să primeadcă o șansă. Există o singură cale de ieșire din pandemie și aste e vaccinarea.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat toate tipurile de vaccin, pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure și pot fi folosite.

Repet, nu restricțiile înlătură pandemia. Doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie, ca la vară să mergem în concedii, la concerte, la teatru. Este extrem de important.

Înainte să ajung am primit o veste tristă și am fost pe telefon. Există un incedniu la un spital de psihiatrie. Datele de până acum ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Din fericire nu e așa de grav.

Semnalul de alarmă e clar. E nevoie de reformă, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure și despre aceste lucruri voi vorbi mai in extenso în această seară când cred că vom avea un nou ministru al sănătății”, a transmis Iohannis.

Vizită importantă a președintelui

Șeful comitetului național pentru vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunța ieri că de astăzi începe vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile.

„Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a spus Gheorghiță.

În centrele mobile vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri Moderna, care pot fi păstrate la temperaturi de plus 2 – 8 grade Celsius pentru 30 de zile.

„Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin disponibil”, a spus precizat Gheorghiță.

Cookies