ȘTIRI

Iohannis participă la un ceremonial organizat în memoria militarilor morţi în accidentul aviatic

Duminică, pe platoul din incinta Academiei Forţelor Terestre din Sibiu au fost pregătite opt mese îmbrăcate în pânză neagră, pe care să fie aşezate sicriele, transmite corespondentul MEDIAFAX.RO.

Tot pe platou sunt circa 200 de militari, fanfara militară şi rude şi apropiaţi ai celor decedaţi, la ceremonial asistând colegi ai militarilor şi comandantul unităţii de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii.

La ceremonie, sunt prezenţi şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, alături de oficialităţi locale.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button