ARHIVA B365

Klaus Iohannis: Nu putem să trimitem clasa politică acasă. Putem, însă, să reformăm partidele

„Votul din 2 şi 16 noiembrie a arătat că oamenii aşteaptă altfel de politică. Dar o altfel de politică poate fi făcută numai de altfel de partide. Noi nu putem să trimitem clasa politică acasă şi să o scoatem din sertar pe cea de rezervă, fiindcă nu există aşa ceva. Dar putem să facem un lucru foarte bun şi simplu: să reformăm partidele în aşa fel încât să funcţioneze mai bine, mai transparent, mai aproape de cetăţean”, a spus Iohannis, citat de Mediafax.

El a spus că politicianul este cel care are viziunea, nu alegătorul, şi a insistat asupra faptului ca între politician şi alegător să existe o conexiune mult mai profundă, transparentă şi empatică decât până în prezent.

„Asta nu înseamnă că trebuie să facem numai ce ne cer oamenii concret. Alegătorul nu vine cu viziune. Cu viziune vine polticianul. Dar conexiunea între politician şi alegător trebuie să fie mult mai profundă, mult mai transparentă, mult mai empatică şi atunci vă asigur că veţi avea, dumneavoastră, doamnele, împreună cu PNL, un succes foarte mare”, a spus Iohannis.

El a precizat că votul de la alegerile prezidenţiale mai arată, pe de altă parte, şi faptul că cetăţeanul are un foarte ridicat nivel de aşteptare cu privire la politician.

„Pe de cealălată parte, (votul, n.r.) arată ceva ce trebuie să aprindă un semnal de alarmă al oricărui poltiician: arată un nivel de aşteptare farte mare. Şi atunci trebuie să devenim atât de buni încât satisfacem acest nivel de aşteptare”, a mai spus Iohannis.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button