Klaus Iohannis: „Nu promulg legi care încalcă principii constituționale”

de:
21 apr. 2015
0 Afișari
Klaus Iohannis:

„Nu promulg legi care încalcă principii constituționale sau care au lacune juridice. În ultimii 25 de ani, de foarte multe ori, legislația prost făcută a dus la stagnare şi a încurajat corupția”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

„Lucrul bine făcut începe cu legi drepte și clare”, este mesajul ce însoțește fotografia ce-l înfățișează pe Klaus Iohannis.

Totodată, Klaus Iohannis susținea, luni, pe Facebook, că „legea privind participarea la vot a diasporei noastre bate încă pasul pe loc” și că, în consecință, „urmărește evoluția evoluția legislației pe această temă cu mare atenție”.

„Legislația alegerilor și a finanțării partidelor politice avansează mulțumitor în Parlament, dar legea privind participarea la vot a diasporei noastre bate încă pasul pe loc. Avem în străinătate aproximativ 4 milioane de români. Mulți dintre ei au stat ore în șir la cozi, în noiembrie 2014, ca să voteze. Urmăresc evoluția legislației pe această temă cu mare atenție și aștept ca partidele parlamentare să-și onoreze promisiunile”, afirma Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis: Avem acord pe finanţarea partidelor, alegerile parlamentare şi votul pentru diaspora

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, după încheierea consultărilor cu partidele parlamentare, că reprezintă primul pas „pentru o altfel de politică, a normalității”, afirmând că are „convingerea că ne aflăm pe drumul cel bun”. Iohannis a subliniat că există un acord pe trei mari chestiuni: adoptarea legii alegerilor locale, a legii finanțării partidelor și a campaniilor electorale, precizând, totodată, că „sunt câteva proiecte convenite la precedentele consultări care au progresat”, dar și „teme sensibile precum votul pentru diaspora care nu au făcut mari progrese”. Iohannis a ținut să sublinieze că „nu promulgă legi care încalcă principii constituționale” și că nu consideră că ar trebui să comenteze „personal orice eveniment”.

Cookies