Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Italia

de:
06 feb. 2015
0 Afișari
Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Italia

Mesajul președintelui Klaus Iohannis a fost transmis după discuția acestuia cu noul președinte al Italiei. Iată și mesajul: „M-am bucurat să aflu, cu prilejul unei convorbiri telefonice cu noul președinte al Italiei, Sergio Mattarella, că avem o preocupare comună față de românii care trăiesc și muncesc în Italia și, respectiv, față de italienii care trăiesc în România. Prezența unei importante comunități românești în Italia şi a unei puternice comunități italiene de afaceri în România conferă o dimensiune specială raporturilor noastre. Sunt nerăbdător să cunosc cât mai mulți reprezentanți ai comunității românești din Italia și, împreună cu ei, să găsim modalități noi de a valorifica interesele românilor și ale italienilor, ca cetățeni europeni cu drepturi egale.”

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat în cadrul convorbirii telefonice, pe Sergio Mattarella, pentru alegerea în calitate de preşedinte al Italiei, şeful statului exprimându-şi dorinţa aprofundării Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, construit pe o relaţie lungă şi solidă.

Cei doi au subliniat că prezenţa unei importante comunităţi româneşti în Italia şi a unei puternice comunităţi de afaceri italiană în România conferă acestei relaţii o dimensiune specială, potrivit sursei citate.

Preşedintele României a menţionat în cadrul convorbirii că una dintre priorităţile sale imediate este de a cunoaşte reprezentanţi ai comunităţii române din Italia şi că îşi doreşte găsirea de noi căi de a valorifica interesele comune ale românilor şi italienilor, cetăţeni cu drepturi egale în Europa, se mai precizează în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Judecătorul Sergio Mattarella a fost ales, sâmbătă, preşedintele Italiei, cu 665 de voturi, cu mult peste cele 505 voturi necesare, potrivit rezultatelor oficiale, relatează AFP.

Cookies