ARHIVA B365

Klaus Iohannis, SFATURI înainte de alegeri: „Este important şi PARTIDUL din care provine candidatul”

Klaus Iohannis i-a sfătuit pe alegători să se „uite bine” la candidatul preferat şi să se gândească dacă este „bun gospodar”, „un om integru, care „să nu fie certat cu legea”.

Şeful statului a arătat că şi partidele din care provin candidaţii sunt importante, explicând că unele formaţiuni au început procesul de reformare internă, însă altele doar „mimează” reformarea.

„Este, de asemenea, important să vedem din ce partid vine candidatul sau candidaţii. Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat! Nu toţi sunt la fel. Vă amintiţi, acum şase luni, dumneavoastră şi cu mine am cerut partidelor politice să se reformeze. Unii au luat-o foarte în serios. Au început procesul de reformă internă. Alţii doar mimează reforma. Este important şi partidul din care provine candidatul. Uitaţi-vă bine!”, a spus Iohannis.

Iohannis a avut sfaturi şi pentru candidaţi: să facă „o campanie curată”:

„Faceţi o campanie curată! Mergeţi, expuneţi-vă programul electoral! Vorbiţi cu oamenii, aflaţi care sunt problemele lor, veniţi cu soluţii, faceţi o campanie centrată pe proiecte, nu pe scandal, nu pe mizerii.”

Totodată, Iohannis le-a cerut autorităților să își facă datoria și să organizeze alegerile impecabil.

În final, Iohannis i-a însemnat pe alegători să meargă la vot pe 5 iunie.

Declaraţia integrală a preşedintelui:

„Începe campania electorală pentru alegerile locale. Pe data de 5 iunie, alegem primarul localității în care trăim, alegem Consiliul Local și Consiliul Județean. Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii pe care îi alegem vor fi responsabili de destinul localității în care trăim.

Uitați-vă bine la candidați! Uitaţi-vă la candidaţi şi gândiţi-vă dacă candidatul dumneavoastră preferat este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitaţi-vă bine dacă este un bun gospodar, fiindcă el va trebui să răspundă de gospodărirea localităţii în care trăiţi.

Uitaţi-vă la echipa pe care o are în spate, uitaţi-vă la echipa de consilieri cu care vine, uitaţi-vă dacă sunt oameni serioşi, uitaţi-vă la candidaţi şi întrebaţi-i dacă cunosc problemele localităţii dumneavoastră, dacă vin cu soluţii.

Este, de asemenea, important să vedem din ce partid vine candidatul sau candidaţii. Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat! Nu toţi sunt la fel.

Vă amintiţi, acum şase luni, dumneavoastră şi cu mine am cerut partidelor politice să se reformeze. Unii au luat-o foarte în serios. Au început procesul de reformă internă. Alţii doar mimează reforma. Este important şi partidul din care provine candidatul. Uitaţi-vă bine!

Iar candidaţilor le spun: faceţi o campanie curată! Mergeţi, expuneţi-vă programul electoral! Vorbiţi cu oamenii, aflaţi care sunt problemele lor, veniţi cu soluţii, faceţi o campanie centrată pe proiecte, nu pe scandal, nu pe mizerii.

Autorităţilor le spun simplu: faceţi-vă datoria! Faceţi-vă datoria şi organizaţi alegerile impecabil!

În concluzie, dragii mei, urmăriţi campania electorală, mergeţi la adunările electorale, întrebaţi candidatul dumneavoastră cum vede dezvoltarea localităţii, puneţi întrebări incomode, evaluaţi-l, iar la sfârşit, vă rog să mergeți la vot. Din patru în patru ani, destinul localităţii dumneavoastră este în votul dumneavoastră. Exercitaţi-vă acest drept!


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button