ARHIVA B365

Klaus Iohannis, mesaj dur după ce senatorii l-au scăpat pe Vosganian de urmărirea penală

Iată mesajul lui Klaus Iohannis: „Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție.”

Victor Ponta a transmis și el pe Facebook următorul mesaj: „Votul Senatului în cazul Vosganian – o mare greșeală și inconsecvență! Noua Alianță Blaga / Gorghiu / Geoană / Vanghelie își arată prioritățile!”

Majoritatea senatorilor au votat împotriva ridicării imunității fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian. 71 de senatori au votat împotriva ridicării imunității, iar 56, pentru. Varujan Vosganian a ținut un discurs patetic în fața senatorilor, în care a cerut să nu fie trimis în Justiție, încheind discursul în lacrimi. Este a doua oară când Vosganian scapă de urmărirea penală cu ajutorul colegilor din Senat. Prima oară, votul a fost ținut în toamna lui 2013. Vosganian le-a multumit colegilor pentru votul acordat si la coborarea de la tribuna l-a imbratisat pe senatorul PSD Georgica Severin.

„Le multumesc colegilor mei care au crezut in mine. Imi manifest speranta ca acest moment sa fie interpretat ca o victorie a democratiei si a corectitudinii Parlamentului”, a spus Vosganian.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button