Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Avem nevoie de competența tuturor românilor pentru a clădi o țară prosperă

30 mai 2021
275 Afișari
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Avem nevoie de competența tuturor românilor pentru a clădi o țară prosperă
Starea de urgență în România. Ce ai voie să faci. Decizia stă în semnătura lui Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică un mesaj tuturor românilor de peste hotare, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, în care le-a mulțumit pentru solidaritatea și sacrificiile pe care le-au făcut aceștia în pandemie. De asemenea, acesta a subliniat că este nevoie de abilitățile tuturor românilor pentru clădirea unei țări prospere.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj duminică, 30 mai, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, în care își arată solidaritatea și aprecierea față de românii de peste hotare, care au avut de suferit din cauza pandemiei de COVID 19, potrivit Agerpres.

„Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă şi de cei dragi şi ştim cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecţie. Vă mulţumesc tuturor pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă şi solidaritatea pe care aţi manifestat-o faţă de cei rămaşi în ţară”, a declarat Klaus Iohannis.

„Mulți români din străinătate s-au întors, numai cu gândul, în țara natala”, spune Iohannis

Președintele a reamintit momentele dificile din perioada pandemiei, când românii de peste hotare și rudele din țară nu s-au putut vedea ca de obicei.

„În timpul gravei perioade pandemice, mulţi români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în ţara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă. Multe alte familii au fost însă despărţite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei şi să ne reluăm toate activităţile în siguranţă, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi”, spune şeful statului.

Klaus Iohannis susține că România se va dezvolta prin „talentul și competența tuturor românilor”

Președintele României susține că prin fondurile europene și prin competența tuturor românilor țara se va dezvolta. Iohannis îi așteaptă pe cei de peste hotare să revină în țară, pentru a contribui la prosperitatea țării.

„Depăşirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post-pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiţii masive în toate domeniile, ţara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare şi reforme. Avem nevoie de talentul şi competenţa tuturor românilor pentru a clădi împreună o ţară prosperă, care oferă oportunităţi şi şanse reale tuturor, o ţară în care concetăţenii noştri plecaţi peste graniţe să revină cu bucurie”, a afirmat șeful statului.

 

Cookies