Klaus Iohannis, întâlnire cu Victor Ponta pentru a discuta numirea unui nou ministru de Finanțe

de:
20 mart. 2015
0 afișări
Klaus Iohannis, întâlnire cu Victor Ponta pentru a discuta numirea unui nou ministru de Finanțe

Șeful statului va reveni în țară în jurul orei 18,00. Premierul Victor Ponta a declarat joi, pentru Agerpres, că așteaptă întoarcerea președintelui Klaus Iohannis de la Bruxelles pentru a se consulta cu șeful statului înainte de a face o propunere pentru postul de ministru al Finanțelor Publice.

„După ce voi discuta cu președintele, vă voi anunța și pe dumneavoastră. (…) Așa spun Constituția României și legile României (…) și anume faptul că orice numire și revocare din funcție a unui ministru trebuie semnată de către președinte prin decret, la propunerea primului-ministru. Avem o relație instituțională foarte normală și așa trebuie să funcționeze”, a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunțat joi că i-a aprobat demisia ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, după ce DNA a cerut sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a acestuia.

‘Având în vedere noua cerere a DNA, am aprobat demisia dlui Vâlcov! Voi prezenta în cel mai scurt timp președintelui Iohannis o nouă propunere pentru MFP’, a precizat Victor Ponta.

Cookies