Klaus Iohannis, încă un incident cu paltonul. Ce s-a întâmplat înainte de vizita în Germania

de:
25 feb. 2015
173 Afișari
Klaus Iohannis, încă un incident cu paltonul. Ce s-a întâmplat înainte de vizita în Germania

De data asta, cei de la SPP au fost prea grijulii. I-au luat paltonul președintelui, în timp ce acesta oferea declarații de presă, și l-au dus la avion. Iohannis nu a apreciat gestul și le-a cerut să-i aducă înapoi haina. Asta, chiar dacă distanța pe care trebuia să o parcurgă președintele, în costum, de la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni la avion, era de doar 50 de metri, scrie stiripesurse.ro.

Angajații SPP s-au conformat și s-au dus și i-au adus paltonul din avion, iar apoi președintele s-a urcat în aeronavă.

La vizita pe care Iohannis a făcut-o în Franța, delegaţia franceză a făcut o gafă de protocol care l-a enervat. 

În timp ce stătea în picioare lângă maşină, Iohannis şi-a dat jos paltonul. S-a uitat în stânga, apoi în dreapta, către ofiţerul SPP francez care trebuia să-i ia imediat haina, însă acesta n-a reacţionat. Aşa că Iohannis şi-a pierdut calmul imperturbabil şi, nervos, şi-a aruncat haina pe plafonul maşinii.

Imediat a intervenit Lucian Pahonţu, şeful SPP-ului românesc, care i-a ridicat haina preşedintelui şi a pus-o în braţele altui ofiţer. Conform protocolului, orice şef de stat este întâmpinat de un aghiotant al ţării gazdă (ofiţer SPP), care trebuie să-l conducă pe demnitar, să-i preia mapa sau haina, lucru care nu s-a întâmplat la Paris.

Cookies