ARHIVA B365

Klaus Iohannis îi cere lui Victor Ponta să îl revoce din funcție pe ministrul Finanțelor

Presedintele Klaus Iohannis ii cere premierului Victor Ponta sa il revoce din functie pe ministrul Finantelor, Darius Valcov, fata de care DNA a demarat procedura de incepere a urmaririi penale, adaugand ca s-ar fi asteptata ca ministrul sa demisioneze din functie in conditiile date, pe motiv ca ca afecteaza activitatea si credibilitatea guvernului, informează Hotnews.ro.

„Avand in vedere ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor, domnul Darius Valcov, m-as fi asteptat ca domnul Valcov sa demisioneze din functie, intelegand ca afecteaza activitatea si credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a intamplat.

In aceasta situatie, solicit premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a domnului Darius Valcov”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Administratia Prezidentiala.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este urmărit penal pentru trafic de influență, infracțiune săvârșită în perioada în care era primar în Slatina. Procurorii DNA susțin că Vâlcov a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro de la administratorul unei firme care i-a propus, în prealabil, să-i ofere sprijin în câștigarea unei licitații publice, urmând ca el să-i ofere, la schimb, 20% din valoarea sumelor încasate prin contract. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button