Iohannis i-a cerut premierului Ponta DOCUMENTELE MEDICALE. Victor Ponta ar fi trimis deja actele

de:
22 iun. 2015
0 Afișari
Iohannis i-a cerut premierului Ponta DOCUMENTELE MEDICALE. Victor Ponta ar fi trimis deja actele

UPDATE După cererea președintelui, premierul Victor Ponta a răspuns prompt și a trimis tot luni la Palatul Cotroceni actele care atestă starea lui de sănătate şi care au fost cerute de preşedintele Iohannis înainte de numirea lui Gabriel Oprea în funcţia de prim-ministru interimar, anunță România TV.

Administrația Prezidențială i-a cerut lui Victor Ponta documente medicale pentru a vedea dacă premierul și-ar putea sau nu exercita în comntinuare atribuțiile, scrie stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis îi cere lui Victor Ponta noi acte medicale care să dovească, în mod concret, că se află în imposibilitatea exercitării mandatului, așa cum scrie în Articolul 107. După ce le va primi și se va consulta cu juriștii, Klaus Iohannis va decide dacă îl numește sau nu pe Gabriel Oprea în funcția de prim-ministru interimar.

Klaus Iohannis a discutat deja cu vicepremierul Gabriel Oprea, la Cotroceni, dar nu a luat o decizie în privinţa solicitării premierului.

Președintele consideră că în acest moment România „are premier”, pentru că Victor Ponta nu este în incapacitatea de a conduce Guvernul, ci este doar „în incapacitatea de a merge”.

Victor Ponta a postat pe Facebook buletinul său medical care conține informații despre operația acestuia și tratamentul pe care va trebui să-l urmeze.  Actul este plin de greșeli gramaticale, dar și data nașterii premierului este greșită.

d

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta, EXTERNAT din spital, rămâne în Turcia. Gabriel Oprea, propus prim-ministru interimar

Reamintim că duminică, premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Cookies