Klaus Iohannis despre problema votului în Diaspora: Victor Ponta ne-a făcut de râs

de:
05 nov. 2014
0 Afișari
Klaus Iohannis despre problema votului în Diaspora: Victor Ponta ne-a făcut de râs

Klaus Iohannis a declarat în cursul unei conferințe de presă că Guvernul Ponta este responsbil de situația în care s-au aflat mii de români din dispora care au venit la vot, dar nu și-au putut exercita votul.

ACL spune într-un comunicat de presă că numărul cabinelor și al ștampilelor ar fi putut fi modificat printr-o hotărâre a Ministrului de Externe sau printr-o OUG, specificând că regimul Victor Ponta emite ordonanțe de urgență numai atunci când PSD are nevoie.

„Guvernul Ponta ne-a făcut de râs în lume prin organizarea defectuoasă în diaspora”, a declarat Klaus Iohannis miercuri.

„La sesizarea noastră de a înmulți numărul secțiilor, inițial ni s-a spus că nu se poate. Iată că BEC a arătat că acest lucru este valabil doar în interiorul țării unde nu se poate suplimenta. În afară toți votează pe liste suplimentare. 

Cer Guvernului să se apuce urgent de treabă și să organizeze noi secții de votare în Diaspora. Am constatat că nenumărați români sunt consternați de cum au fost tratați. Sunt mii de sesizări care s-au trimis pe adresa BEC, din partea unor români care nu au putut să voteze”, a mai adăugat candidatul ACL.

Klaus Iohannis i-a cerut premierului să rezolve urgent problema votului din diascpora: „Dacă există în Guvernul Ponta o urmă de demnitate și de respect față de românii din diaspora, le solicit să rezolve problema secțiilor de votare.”

Mai mult, Iohannis a anunțat că ACL va pune pe internet formulare pentru declarația pe proprie răspundere și va avea voluntari la secțiile de votare din diapora. „Facem noi asta pentru că Guvernul este incapabil, asta ar fi treaba Guvernului”, a anunțat Klaus Iohannis.

Cookies